Szita Károlyról kérdezték, Szájer József a ruhatárig menekült

2018. március 18., vasárnap 19:54, frissítve: hétfő 16:15

Új mantrája van Szájer József EP-képviselőnek, akit mostantól akár Szájer „Nemismeremeztazügyet” Józsefnek is lehetne nevezni. A fideszes politikus ugyanis Körmenden tartott lakossági fórumot, ahol nagyon szép rétori teljesítményt nyújtott, egészen addig, amíg a Hír TV riportere Szita Károlyról, az egykor családtagjairól is szívesen jelentő ügynökről, Kaposvár fideszes polgármesteréről kezdte el kérdezni.

Szájer ekkor némi tűnődés után azzal érvelt és egyszersmind fogta ki a szelet a kérdező vitorlájából, hogy nem ismeri az ügyet, amit afféle ultima ratióként szorgosan többször is elismételt.

„Nem ismerem ezt az ügyet”, ismételte akkor is, amikor menekülőre fogta és a ruhatárba surrant, ahol idős nyugdíjasnak álcázva magát elvegyült a kabátok között.

Azért is érdekes Szájer válasza, mert párttársa, Zsigó Róbert pont az ellenkezőjével érvelt szombaton. Szerinte „ez az ügy ezerszer lerágott csont”. Az újabb kérdéseket pedig azzal intézte el, hogy kampány van, ez egy kampánytámadás, lejáratókampány.

Ha esetleg lemaradtak volna Szita Károly sztorijáról, ide kattintva elolvashatják a részleteket.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.