Szokatlan: nem juthattunk be Nógrádi és Spöttle migránsfórumára

2017. november 8., szerda 05:30, frissítve: szerda 10:53

Bár az eseményt szervező erzsébetvárosi Fidesz-frakció sajtóregisztrációval megbízott munkatársa hétfőn még „szeretettel várta” lapunk munkatársait a két nehézsúlyú migrációs és terrorügyi megmondóember, Nógrádi György és Georg Spöttle nevével fémjelzett, kedd esti „biztonságpolitikai fórumra”, tegnap délben újabb levelet kaptunk a frakciótól. Ebben szíves megértésünket kérve arról tájékoztattak, hogy kollégájuk előzetesen nem egyeztetett a létszámról a szervezőkkel, illetve arról, hogy van-e még szabad hely a helyszínen. „Tájékoztatjuk, hogy a rendezvény férőhelyei már napokkal ezelőtt megteltek, így sajnos további vendégeket fogadni nem tudunk” – írták.

A helyszínen megpróbáltunk kísérletet tenni a belépésre, felajánlva, hogy nem kérünk ülőhelyet, de a fő szervező közölte velünk: a regisztrációk beérkezésének sorrendjében töltötték fel a helyeket, így a Magyar Nemzet mellett más sajtómunkások sem kaptak lehetőséget a fórumról való tudósításra. Mivel Nógrádi György éppen a beszélgetés pillanatában érkezett meg az eseményre, a sajtóreferens ellenállása miatt kérdezni sem tudtunk tőle.

Az elutasítás ellenére természetesen megpróbáltunk bejutni az eseményre, hiszen az eddigi, a Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultációhoz kapcsolódó kormánypárti lakossági fórumokra jellemzően mindig beengedték munkatársainkat. Sőt az előadást tartó fideszes politikusok interjút is adtak lapunknak. A budapesti Wesselényi utcában lévő Eröművházban, a rendezvény helyszínéül szolgáló terem bejáratánál meg is kérdeztük a szervezőktől, hogy maradt-e esetleg szabad hely, hátha valamelyik résztvevő mégsem jött el. Nem kaptunk tudósítási lehetőséget, viszont a kormánypárti Echo TV munkatársai bent már készültek a forgatásra.

Nógrádi György annak ellenére továbbra is a közmédia egyik legtöbbet meginterjúvolt biztonságpolitikai szakértője, hogy áprilisban még a Fidesz is elhatárolódott az állításaitól. Nógrádi egy dombóvári lakossági fórumon kijelentette: az amerikai nagykövetség egy alkalommal bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el a miniszterelnöki posztot Orbán Viktor helyett. Az illető viszont rögtön elment a kormányfőhöz, és elmondta neki a történteket.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Georg Spöttle – aki a 444.hu szerint terrorizmus-szakértői pályafutása előtt, az 1990-es években egy német magazinnak azt vallotta, hogy többször is meglátogatta egy nőnemű földönkívüli lény – legutóbb Makón tartott előadást. Kijelentette, hogy Európa egyik legbiztonságosabb országa Magyarország, hiszen itt nincsenek se migránsok, se terroristák.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.