Szövetséget ajánl a nyugdíjasoknak a Jobbik

MN

2017. november 10., péntek 14:37, frissítve: péntek 17:23

A Jobbik egy hazát építő szövetséget szeretne létrehozni a nyugdíjas-társadalommal – közölte az MTI tudósítása szerint Varga-Damm Andrea pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A párt veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, hogy a kormánypártok és a kormány a nyugdíjasokat választási „automatáknak” tekinti, akikről azt gondolják, hogy egy-egy tízezer forintos utalvány miatt majd több szavazatot adnak le rájuk. Ha az érintettek az emberi méltósághoz illeszkedő, a megélhetést valóban biztosító nyugdíjat kapnának, akkor nem kellene prémiumokat és különböző utalványokat adni nekik – jelentette ki.

A képviselőjelölt azt mondta: szeretnék, ha a nyugdíjasok létrehoznának egy alulról szerveződő szakmai grémiumot, amelynek a Jobbik ezután minden kérdésben ki tudná kérni az álláspontját. A ma ismert, a „kormány által befolyásolt” nyugdíjasszervezetek gyakorlatilag „operettközösségek” – fogalmazott.

Kiemelte, jelenleg 850 ezren kapnak a megélhetéshez szükségesnél kevesebb nyugdíjat, miközben a nyugdíjasszegénység szinte súlyosabb probléma, mint a dolgozói.

Varga-Damm Andrea azzal folytatta, hogy az elmúlt hét év törvénykezési „cunamija” és a bonyolulttá tett közigazgatás a nyugdíjas és időstársadalomra rótta a legnagyobb terheket. Elbizonytalanította őket, gyakorlatilag fogalmuk sincs, hogy hogyan intézhetnék az ügyeiket, ezért a Jobbik biztosítaná, hogy a jelenleg kötelező elektronikus eljárásokat papíron is le lehessen folytatni – idézte az MTI a politikust.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.