Tállai András elszólta magát: Próbáljuk megcsinálni, amit a Jobbik mond

2018. január 29., hétfő 17:05, frissítve: kedd 07:24

Különös hangfelvétel került ki a legismertebb videómegosztó portálra: Tállai András NAV-elnök arról beszél, a kormánypárt megpróbálja megcsinálni mindazt, amit a Jobbik mond. A Fidesz–KDNP mezőkövesdi országgyűlési képviselője elismeri azt is, hogy az ellenzéki pártnak mind „a témaválasztás és a felvetés is valóságos”. A videót Sneider Tamás, a Jobbik és a parlament alelnöke töltötte fel a megosztóra, majd így kommentálta a Facebookon:

„Ezután senki nem mondhatja, hogy a Fidesznek nincs programja. Van. Nem is akármilyen. Tessenek csak figyelni!”

Arról, hogy a felvétel hol és mikor készült, Sneider nem ír. Elképzelhető az is, hogy 2014 előtti, emlékezetes, ebben az időszakban Vona Gáborék rendszeresen hangoztatták is, hogy a Fidesz úgy beszél ugyan, mint a Jobbik, de úgy cselekszik, mint az MSZP.

Beszéljünk a Jobbikról. Hát megállt a szárnyalás. Ennyi volt. Persze erre a Fidesz is rájátszik, hiszen azokat a témákat, amiket a Jobbik mondott… Hozzá kell tenni, hogy a témaválasztás és a felvetés is valóságos volt, azt gondolom, a választások előtt. Hát azért valljuk be őszintén, hogy odafigyelünk, hogy mit mond a Jobbik, és próbáljuk azt megcsinálni a parlamentben. Ilyen egyszerű. Így aztán fogy a levegő, meg fogy a téma.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A gyakorlatban mindez akkor mutatkozott meg a legjobban, amikor Tállai „letelefonált” választókörzetébe a különösen magas benzinárak miatt, és a Facebookon is eldicsekedett vele, ami minimum aggályos az adóhatóság vezetője részéről, úgyhogy nem csoda, hogy a húzására még a világsajtó is felfigyelt.


Azt már nem fűzte hozzá a közösségi portálon tett bejegyzéséhez a NAV-elnök, hogy Fügedi Richárd mezőkövesdi jobbikos önkormányzati képviselő bejelentette, panaszt tesz a versenyhivatalnál kartellgyanú miatt, ugyanis a matyó városban úgy 40 forinttal volt drágább a benzin, mint a környéken.

A Fidesz egyetlen mondattal reagált közleményében:

„Ez nem más, mint a reménytelen helyzetben lévő Jobbik és a Simicska-média nevetséges akciója.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.