Tarlós: Már-már felelőtlenség nem vitatni a megállapításokat

MTI

2017. február 9., csütörtök 20:47, frissítve: péntek 09:09

Tarlós István szerint már-már felelőtlenség nem vitatni a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) által a budapesti 4-es metró beruházásáról tett megállapításokat, főpolgármesterként kötelessége is ezt megfelelő hangnemben megtenni.

A főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: az a véleménye, hogy „már-már felelőtlenség nem vitatni” a megállapításokat, függetlenül attól, hogy – egy kivételével – 2010 előtti esetekről van szó. A főváros és egyben az ország érdekét mindenkinek kötelessége védeni – hangsúlyozta.

Tarlós István úgy fogalmazott: „nem elhatározás kérdése, egy városvezetőnek, Budapest főpolgármesterének akkor is kötelessége megfelelő hangnemben vitatni az OLAF megállapításait, ha csak egy-két milliárdot tud visszaszerezni. Egyetlenegy lehetőséget sem szabad kihagyni, hogy a város és az ország veszteségeit mérsékeljük” – tette hozzá.

Tarlós felhívta a figyelmet arra: egyelőre semmilyen határozat nincs arról, hogy bármit vissza kellene fizetni. A jelentésben van majdnem nyolcvan megállapítás, és az OLAF ezek alapján tett ajánlást az Európai Bizottságnak.

A főpolgármester azt is mondta, hogy a 4-es metró szerződései „nagyon rosszak”, „sok kárt” okoztak vele, de hogy mennyi esetben állapítanak majd meg bűncselekményt, azzal meg kell várni az illetékesek döntéseit.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.