Tavares ítélje el „Bajnaiék szégyenteljes cselekedetét”

2013. október 15., kedd 20:46

Rui Tavareshez fordult Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke a Bajnai Gordonék által fémjelezett internetes játék elítélésére szólította fel a zöldpárti politikust. Egy másik ügyben a Fidesz a szocialistákat kérte arra, hogy állítsák le a hazánkra céltáblaként tekintő portugált.

Levélben fordult Rui Tavareshez a Lungo Drom elnökeként Farkas Flórián, hogy a zöldpárti európai parlamenti képviselő ítélje el az Együtt 2014 mozgalom „bajai szavazatszállítós” internetes játékát – tájékoztatta a Lungo Drom kedden a távirati irodát.

Tájékoztatták Tavarest

A fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat vezetője a „gyűlöletkeltő” internetes alkalmazás ügyében tájékoztatta a Magyarországról szóló európai parlamenti jelentés „felelősét arról, hogy Bajnai Gordon pártja egy olyan játékot tett közzé, amelyben romákat kell elvinni a szavazóhelyiségekig, és amelyben a legtöbbjüket elütik a forgalmas úton” – áll a közleményben.

Lapítás
A Fidesz ifjúsági társszervezete arra kéri az Amnesty International jogvédő szervezetet, hogy azonnal lépjen fel az Együtt–PM Szövetséget vezető Bajnai Gordon „gyűlöletkeltő internetes játéka” ellen, melyet a bajai időközi választás kapcsán vetettek be.

A Lungo Drom szerint Rui Tavaresnek – aki, mint írták, számtalanszor megnyilvánult a magyar belpolitikát érintő ügyekben – „most haladéktalanul el kell ítélnie Bajnaiék szégyenteljes cselekedetét”.

Nem lehet akadály

Szerintük Tavaresnek fel kell szólítania az Együtt 2014 mozgalmat, hogy távolítsa el a programot. „Ebben nem akadályozhatja őt az sem, hogy korábban közösen szövegezték a Magyarországot elítélő jelentést” – fogalmaztak.

Farkas Flórián szerint felháborító, hogy miközben a baloldali pártok emberi jogokra hivatkozva folytatnak nemzetközi lejárató kampányt Magyarország ellen, idehaza, amint az internetes alkalmazás ügye is mutatja, „gyűlöletet szítanak a magyar és roma állampolgárok között”.

A Lungo Drom elnöke az ügy kapcsán a Magyar Nemzetnek korábban azt mondta: elítéli és rendkívül veszélyesnek tartja az ilyen gyűlöletkeltő akciókat. Jelezte: nagyon kíváncsi lenne, mit szól az esethez az MSZP-s Steiner Pál, aki szereti magát a kisebbségek védelmezőjeként beállítani.

Újabb aknamunka

Tavares egyébként újabb akciót indított hazánk ellen, a portugálnak most az nem tetszik, hogy az európai uniós belügyminiszterek tanácsa úgy döntött, Budapestet ajánlja egy EU-s rendőrtovábbképző központ székhelyéül.

Mint Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője keddi sajtótájékoztatóján fogalmazott, a portugál politikus „nagy lendületet kapott”, és levelet írt az EP állampolgári jogokkal, bel- és igazságüggyel foglalkozó bizottsága tagjainak, jelezve, hogy aggasztónak tartja a belügyminiszterek tanácsának döntését, és Magyarország ellen próbálja hangolni a döntéshozókat. Hoppál szerint egyébként erős a gyanú, hogy Tavares ezen akciója mögött is a magyar szocialisták állnak.

Lejáratást tervelt ki a zöldpárti politikus

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja kedden ennek kapcsán úgy fogalmazott: az MSZP-nek kifejezetten érdeke, hogy Magyarországon épüljön fel az EU-s rendőrtovábbképző központ. Hozzátette: az ügyben a leghatározottabban visszautasítja a Fidesz „minősíthetetlen rágalmait”.

A Fidesz kedd este közleményt adott ki a szocialista politikus szavaira reagálva, amiben azt írják, ha a szocialisták valóban úgy gondolják, hogy az ő érdekük is az európai rendőrtovábbképző központ budapesti megépítése, akkor szólítsák fel Rui Tavarest, hogy hagyja abba Magyarország lejáratását, és vonja vissza a magyar kormányt alaptalanul támadó levelét.

Forrás: MNO, Magyar Nemzet, MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.