Tavares újabb aknamunkába kezdett hazánk ellen

MNO

2013. október 15., kedd 13:25

A Fidesz szóvivője szerint Rui Tavares portugál zöldpárti európai parlamenti (EP) képviselő újabb aknamunkába kezdett Magyarország ellen, és erős a gyanú, hogy ebben a magyar szocialista EP-képviselők is közreműködnek.

Hoppál Péter keddi sajtótájékoztatóján közölte: az európai uniós belügyminiszterek tanácsa úgy döntött, Budapestet ajánlja egy EU-s rendőrtovábbképző központ székhelyéül, amit még az EP-nek is jóvá kell hagyni. Rui Tavares és a szocialisták EP-képviselői azonban nem akarnak ebbe belenyugodni – mondta a Fidesz szóvivője. Mint fogalmazott, a portugál politikus „nagy lendületet kapott”, és levelet írt az EP állampolgári jogokkal, bel- és igazságüggyel foglalkozó bizottsága tagjainak, jelezve, hogy aggasztónak tartja a belügyminiszterek tanácsának döntését, és Magyarország ellen próbálja hangolni a döntéshozókat.

Hoppál Péter szavai szerint egy újabb szervezkedés indult meg Magyarország ellen az európai kommunisták és szocialisták részéről. Erős a gyanú ugyanis, hogy Rui Tavares – ahogyan az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló jelentése készítésekor, úgy – most sem „magányos farkasként” végzi „aknamunkáját”, hanem a magyar szocialista EP-képviselőkhöz fűződő kapcsolatrendszerével a háta mögött – mondta a kormánypárt szóvivője. Szerinte az MSZP európai politikusai nem fejezték be országellenes tevékenységüket, sőt újabb fejezetet nyitottak benne, nem Magyarország érdekeit képviselik az EU-ban, hanem az ország sikereinek a megakadályozása a céljuk.

Hoppál már korábban felhívta a figyelmet rá, hogy „éppen azok mondanak tollba külföldi politikusoknak Magyarországot lejárató jelentéseket”, akiknek a magyarok érdekeinek képviselete lenne a feladatuk az Európai Unióban. Később pedig közleményben szólította fel Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét a Fidesz–KDNP európai parlamenti küldöttsége, hogy haladéktalanul hívja vissza az MSZP EP-képviselőit.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.