Tavaresék támadásra készülnek

2014. április 3., csütörtök 05:02, frissítve: csütörtök 14:34

Ismét támadásba lendül a Magyarországot már korábban is alaptalan vádakkal illető európai baloldal.

Információink szerint a hazai országgyűlési választások nem hivatalos eredményeinek másnapján, vagyis jövő kedden könyvbemutatónak álcázott vitát rendeznek Brüsszelben a „magyarországi politikai helyzetről”, méghozzá az Európai Parlament épületében. Már a meghívó is sok mindent elárul: „Magyarország 1938 és 2014”, hirdeti a plakát, alatta hatalmas betűkkel pedig a szerintük egyértelmű politikai párhuzamokra utalnak. Mindezt a plakát negyedét betöltő turulmadárról készült szoborral igyekeznek erősíteni.

Ráadásul a „könyvbemutató” házigazdái a Magyarországot már sokszor bíráló Rui Tavares portugál és Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti képviselők. Tavares leginkább a nevével fémjelzett és az Európai Parlamentnek készített jelentéskor került a középpontba. Mint ismeretes: az egykori kommunista képviselő egy Magyarországot vizsgáló, számtalan csúsztatást és tévedést tartalmazó dokumentumot állított össze.

E jelentést az EP végül a szocialisták, liberálisok, zöldek és kommunisták többségével el is fogadta. Lunacek szintén több alkalommal kikelt már hazánk ellen. Emlékezetes, a 2012-es, első békemenet után egy brüsszeli közmeghallgatáson arról beszélt, hogy a rendezvényen „nagyon erős antiszemita jelszavakat” ábrázoló plakátok voltak.

Lapunk szerette volna megtudni a zöldpárti képviselőktől, hogy a könyvbemutatót kísérő rendezvényt miért két nappal a választás utánra tervezik. Kérdeztük azt is, hogy céljuk-e az ellenzék várható vereségének nyomán a választáson győztes pártot nácizmus által szennyezettként lefesteni, illetve pontosan milyen párhuzamot vonnak 1938 és 2014 között. Kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ. A rendezvényen bemutatandó kötetnek amúgy látszólag nincs sok köze Magyarországhoz. A Karl Pfeifer által írt mű az Ausztriától Palesztináig, és vissza címet viseli. A baloldal a közelmúltban számtalanszor bizonyította, hogy a választáson egyetlen céljuk a voksolás legitimációjának megkérdőjelezése. Mesterházy Attila például februári washingtoni látogatásán közölte, hogy nem támogatja nemzetközi választási megfigyelők meghívását, mert az legitimálná a választást.

Brüsszeli támadások ellenzéki hátszéllel

Emlékezetes, Rui Tavares 2013-as májusi jelentéstervezete eljárást javasolt hazánk ellen, féltve az Európai Unió alapértékeit. Hazánkat számos támadás érte ilyen indokkal az elmúlt években. Az aggódókhoz felsorakozott Charles Gati, Viviane Reding és Kim Lane Scheppele is. Tavaly április közepén nem először tartottak magyar napot az Európai Parlamentben, akkor többek között az alaptörvény negyedik módosításának apropóján. A külföldi vádak természetesen komoly támogatást kaptak a hazai baloldaltól. Olvassa el a Magyar Nemzet vezércikkét arról, mire számíthatunk ebben a kérdésben április 6-a után!

 

Célkeresztben a rezsicsökkentés

 

Nemrégiben arról szóltak a hírek, hogy értesülések szerint az EU illetékesei eljárást készülnek indítani azon országok ellen, amelyek szabályozzák a rezsiköltségeket. A rezsieljárásban persze komoly szerepe volt az MSZP-nek is: Mesterházy Attila például az EU központjában találkozott az Európai Bizottság több alelnökével és tagjával, Neelie Kroesszal, Maros Sefcoviccsal, Michel Barnier-vel, Andor Lászlóval, Johannes Hahnnal és Stefan Fülével, valamint Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével és Hannes Swobodával, az európai szocialisták képviselőcsoportjának vezetőjével is. A szocialisták Brüsszelben kétnapos elnökségi ülést is tartottak, Mesterházy pedig arról beszélt itt, hogy a „kormányváltás után le fogják bontani, atomjaira fogják zúzni az Orbán-rendszer minden elemét”.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.