Távozik a pártból az Orbán fejbe lövésével viccelődő pécsi MSZP-s

MN

2018. február 3., szombat 13:14, frissítve: szombat 20:30

„Keresd a hibát a képen! Én nem találok” – ezzel a mondattal kommentálta pénteken Simon József, az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja az Orbán Viktorról photoshopolt képet, amelyen a miniszterelnök véres fejjel, halántékán golyó ütötte lyukkal látható.

Simon a Pesti Srácok kommentfalára töltötte fel fotót – a kormánypárti portál gyorsan cikké formálta, a Fidesz pedig reagált: Gulyás Gergely frakcióvezető bocsánatkérésre és a képviselő pártból való kizárására szólította fel az MSZP vezetőit.

Mint az Index megjegyzi, a szocialisták visszatámadással reagáltak – arra hivatkoztak, hogy ide vezetett a Fidesz gyűlöletpropagandája, illetve, hogy a kormánypárt sem határolódott el egy fideszes blog munkatársától, aki az Echo TV-ben azt mondta: „Hány Botka László él Magyarországon? Egy él, de az is sok. Tehát egynek sem kell élnie.”

 
Facebook
 

Hogy a színfalak mögött végül mi történt, az nem egyértelmű, mindenesetre Simon József szombaton bejelentette, távozik az MSZP-ből.

„Az erőszak minden formáját elutasítom, kezet soha senkire nem emeltem, de az tény, hogy az utóbbi években néha ökölbe szorult a kezem. Meggondolatlan voltam, és ennek következménye van. A párttagságomról a mai nappal lemondok” – írta az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalán Simon.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.