Telekocsikkal vinné szavazni a külföldön élő magyarokat a Momentum

MN

2018. január 11., csütörtök 18:41, frissítve: csütörtök 18:59

Egy autómegosztó applikációval segítené a Momentum, hogy a külföldön élő magyar szavazók könnyebben adhassák le szavazatukat az április 8-ai választáson az illetékes nagykövetségeken vagy konzulátusokon. Így például azok, akik távolabbról mennek Londonba szavazni, felajánlhatnák a kocsijukban lévő szabad helyeket másoknak. Arra is lenne lehetőség, hogy a költségeken faragni kívánók jelezzék: be szeretnének ülni valaki autójába a választás napján – írja a Zoom.hu. Információik szerint a Momentum informatikusokból álló csoportja fejleszti az applikációt, és már tesztelik is.

A portálnak Hajnal Miklós, a párt szóvivője elismerte, hogy terveznek egy ilyen alkalmazást. Emlékeztetett arra, hogy korábban is foglalkoztak a külföldön élők szavazási lehetőségeivel, a honlapjukon aloldalt is indítottak ebből a célból. „Már informáljuk a Nyugat-Európában élő magyarokat, ezen az oldalon meg is tudják nézni, hogy hol tudnak szavazni. A cél az lenne, hogy el is juttassuk őket a szavazóurnákhoz” – jelentette ki.

A szóvivő hozzátette: nem biztos, hogy végül saját applikációval oldják ezt meg, hanem megnézik, hogy van-e használható egyéb alkalmazás. „Abban biztos vagyok, hogy a következő a választásokon már nem lesz erre szükség. A Momentum programjában egyik legfontosabb prioritásként szerepel a levélben szavazás joga a külföldön élő magyar állampolgárok számára. Vagyis a teljes választójog visszaállítása” – fogalmazott.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.