Teljesen feldarabolják a BKK-t

MNO

2016. január 31., vasárnap 16:15, frissítve: vasárnap 16:55

Ez év április elsejétől teljesen átalakul a BKK. Szétválik ugyanis egymástól a közúti ágazat és a tömegközlekedés. A vállalatnak a taxik ellenőrzése mellett a tömegközlekedés levezénylése marad.

Ez év április 1-jétől az új feladatellátási modell szerint működik tovább a BKK – tudta meg az Index a birtokába került vállalati belső levélből.

Nézzük tételesen, hogyan alakul át a feladatstruktúra:

  • A BKK-nál csak a taxik ellenőrzése és a tömegközlekedés megszervezése marad. Azaz a stratégiai tervek és kiemelt fejlesztések elkészítése, a programok koordinálása és a szükséges információk közzététele;
  • A Budapest Közút Zrt. üzemelteti majd a közutakat, fenntartja és elvégzi a szükséges felújításokat, továbbá a közútkezelői igazgatási, ellenőrzési, vizsgálati feladatokat is átveszi;
  • A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) feladatai: a súlykorlátozott behajtási forgalom ellenőrzése, közúti forgalomszervezés, baleseti helyszínelés. Emellett a teherforgalmi behajtási engedélyek ellenőrzése és az engedéllyel nem rendelkező gépjárművek helyszíni szankcionálása.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.