Teljesen megújult a nyíregyházi sportcsarnok

2014. szeptember 24., szerda 23:47, frissítve: csütörtök 08:13

Elkészült a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnok teljes felújítását célzó munkálatok első szakasza, a csaknem 2,1 milliárd forint összköltségű beruházás keretében eddig a csarnok külső rekonstrukcióját és gépészeti felújítását végezték el.

A szerdai ünnepélyes átadáson Kovács Ferenc, a nyírségi megyeszékhely Fidesz–KDNP-s polgármestere elmondta: a helyiek által csak Buszacsának hívott épületet az önkormányzat tavaly nyáron kapta meg ingyenes tulajdonátadással az államtól, majd a küzdőtér felújítása után elkezdődött a teljes rekonstrukció, ami várhatóan jövő év közepére fejeződik be.

Átadták a nyíregyházi sportcsarnokot
Átadták a nyíregyházi sportcsarnokot
Fotó: Balázs Attila / MTI

Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár beszédében azt mondta, Nyíregyháza olyan régióban fekszik, ahol „korábban a fejlődésnek mindenféle iránya nehézkesnek tűnt egy ideig”, 2010 után viszont úgy lehetett érezni, hogy a „sportos lendület” Kovács Ferencen keresztül eljutott ebbe a városba is.

Újabb 16 sportág jár jól

A helyettes államtitkár az esemény után újságírói kérdésre elmondta: a társaságiadó-, osztalékadó-kedvezményből (TAO) megvalósuló fejlesztések rendszere jól működik, továbbá a 16 kiemelt sportág infrastruktúra- és szakpolitikai fejlesztése továbbra is kiemelt célja a kormányzatnak.

A város a központi költségvetésből 2 milliárd 98 millió forint forrást kapott a leromlott állapotú Buszacsa rekonstrukciójára. Az épületben az utolsó mérkőzést május végén játszották le, ezután kezdődtek el a három ütemben zajló munkálatok.

Fontos fejlesztések

Az első szakaszban elvégezték az energetikai korszerűsítéseket, a tető és a nyílászárók cseréjét és a homlokzati felújításokat, a másodikban a belső terek átalakítása és kibővítése következik. A teljes épületgépészeti rekonstrukció mellett megújulnak az öltözők, az irodák és a vizesblokkok, felújítják és bővítik a lelátókat és a küzdőteret, fejlesztik a hangosítást, valamint VIP, dopping- és sportorvosi szobákat, kisebb tornatermeket és kávézót alakítanak ki.

Akár ezerrel több férőhely

Kovács Ferenc elmondta, hogy a munkálatok második és harmadik ütemének tervezési és közbeszerzési eljárása lezárult, a projekt zökkenőmentesen folytatódhat.

Az eddig mintegy 1500 nézőt befogadó csarnok a mobillelátók beépítése után 2200-2500 férőhelyesre bővül, üzemeltetését és kezelését a Nyírsuli Nonprofit Kft. látja majd el.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.