Testvéri segítség a volt miniszterelnöknek

TK

2011. december 2., péntek 18:11

A Thakszin Sinavatra húga, Jinglak vezette thaiföldi kormány heteken belül új útlevelet adhat a száműzetésben élő volt miniszterelnöknek – írta a The Telegraph című brit napilap internetes kiadásában pénteken.

Az állampolgárságától megfosztott Thakszin idejének nagy részét Dubajban tölti, mert országában két év börtön várna rá állítólagos korrupció miatt. Az egykori kormányfő ősellenségének számító Demokrata Párt azt mondta, nem lepte meg a bejelentés, és tapasztalatlannak nevezte a tervet bejelentő Szurapong Tovicsakcsaikul külügyminisztert, akit szerinte csak azért neveztek ki, hogy megkönnyítsék Thakszin Sinavatra hazatérését.

A múlt hónapban a kormánynak a demokraták felzúdulása miatt fel kellett adnia tervét, hogy a király születésnapján kegyelmet kérjen Thakszinnak. A demokraták egészen idei választási vereségükig sürgették a 2006-ban egy vértelen katonai puccsal elűzött egykori kormányfő kiadatását, de hiába. Thaiföldet jelenleg a Thakszin húga, Jinglak vezette Pheu Thai párt irányítja, amely tömve van a volt miniszterelnök szövetségeseivel.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.