Titkolják, hogy hová kerülnek a menekült gyermekek

MN

2018. január 9., kedd 08:06, frissítve: kedd 08:29

Továbbra is titkolják a kormányzati politikusok, hogy hová kerülnek a kísérő nélkül érkező menekült gyerekek a fóti gyermekközpontból. Azt ugyanis a kabinet tervei szerint év közepén felszámolják. Bár Vécsey László, a térség fideszes képviselője tavaly ősszel egy lakossági fórumon tagadta, hogy Aszódra vinnék a kiskorú menekülteket, egy december végén megjelent kormányrendelet szerint annyi már eldőlt, hogy Fótról Aszódra kerül a gyerekek egy része – írja a Hír TV online változata.

Egyelőre azt nem tudni, hogy a gyerekek pontosan melyik csoportját küldené oda a kormány – a kísérő nélküli menekülteket, a fogyatékkal élőket vagy a pszichiátriai problémákkal küzdőket.

– Nem lehet nem észrevenni az utolsó két helyrajziszám-csoportot, ami Aszód–Hévízgyörk helyrajzi számokat jelöli meg, és amelyeket ha megnézzük a térképen, akkor egyértelműen az aszódi javítóintézet területét mutatják. Ebből az következik, hogy a kormányzat nem tett le arról a szándékáról, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban található valamelyik gyermekcsoportot az aszódi javítóintézet területén helyezi el – nyilatkozta a Hír TV-nek Vargha Nóra, az Együtt fóti önkormányzati képviselője.

December végén az ügyben illetékes Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hallgatott arról, hova kerülhetnek a kísérő nélkül érkezett menekült gyerekek Fótról. Rétvári Bence annyit mondott, amikor a döntés megszületik, arról mindenkit tájékoztatni fognak.

A legutolsó decemberi adatok szerint 46 menekült gyermek él a tervek szerint év közepén bezáró fóti gyermekközpontban.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.