Titkosszolgálati összeesküvésre számít a kormánypárti sajtó - Magyar Nemzet

Titkosszolgálati összeesküvésre számít a kormánypárti sajtó

MN

2017. április 5., szerda 12:41, frissítve: szerda 13:04

A Magyar Idők tudni véli, hogy hamarosan kényes információk jelennek meg külföldön a Fidesz vezetőiről. A kormánypárti lap azt sejteti, hogy több mint tízéves történéseket vesznek elő egykori titkosszolgák.

Hamarosan a Fidesz vezetőiről és családtagjaikról gyűjtött, érzékeny információk jelennek meg a nemzetközi sajtóban – állítja saját értesüléseire hivatkozva a Magyar Idők. A kormányhoz közel álló napilap azt is tudni véli, hogy volt titkosszolgálati vezetők állnak az akció mögött, és a Gyurcsány-féle őszödi beszéd kiszivárogtatását követő fideszes egyeztetésekről szóló információkra számíthatunk.

Már 2006-ban felmerült, hogy a Fidesznek valamilyen formában köze lehet a kiszivárogtatás után kirobbant zavargásokhoz, de erre soha senki nem szolgált bizonyítékokkal. A Magyar Idők most utal arra, hogy Rózsa-Florest megfigyelhette a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH, ma már Alkotmányvédelmi Hivatal), így juthattak adatokhoz a vele kapcsolatban álló fideszesekről is. 

A mai napig nem tudjuk ugyan, hogy ki és miért szivárogtatta ki az MSZP 2006. május 26-i, zárt frakcióülésén elhangzott beszédet, de Rózsa-Flores Eduardo állítása szerint az eljutott hozzá, tőle pedig a Fidesz felső vezetéséhez, amely végül eljuttatta azt a sajtóhoz. Ezt a Fidesz tagadja, Kósa Lajos csak annyit ismert el néhány évvel ezelőtt (meglehetősen zavarosan), hogy hallott a beszédről annak kikerülése előtt.

Tóth Károly egykori szocialista képviselő, nemzetbiztonsági bizottsági tag tavaly ősszel arról beszélt a Magyar Nemzetnek, biztos abban, hogy a Fidesz „a beszédről és annak lényegéről tudott. Vagy úgy, hogy már a nyáron nála volt a felvétel, vagy úgy, hogy – ismerve az MSZP-t – valaki elpletykálta neki, hogy volt egy ilyen beszéd, és annak a lényegét”. Szerinte ugyanakkor, még ha megvolt is nekik CD-n, arról sem hitték el kezdetben, hogy valódi, tarthattak tőle, hogy hamisítvány, felültetés. 

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Magyar Idők arra is emlékeztet, hogy az NBH egykori főigazgatója, Laborc Sándor hivatali laptopján találtak olyan – Ovi és Bajusz nevű – mappákat, amelyek arról árulkodtak, hogy a szolgálat Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról is gyűjtött információkat. A Magyar Idők viszont úgy tudja, már nincs nyomuk a hivatalban, mert „azokat szisztematikusan kimenekítették”.

A Magyar Idők egy egész hálózatot vázol fel, amely a sejtetése szerint az állítólagos lejáratási akció mögött állhat: konkrétumok említése nélkül, de Laborctól Gyurcsány Ferencig sok embert megnevez. Az elméletben szerepet kap Katrein Ferenc korábbi műveleti igazgató Indexnek adott interjúja is, amelyben a volt kémelhárító az orosz titkosszolgálatok térnyeréséről és a politikai támogatás hiányáról beszélt. A lap szerint ugyanis „Katrein Ferencet egyértelműen Laborc köréhez sorolják”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.