Titkosszolgálati összeesküvésre számít a kormánypárti sajtó

MN

2017. április 5., szerda 12:41, frissítve: szerda 13:04

A Magyar Idők tudni véli, hogy hamarosan kényes információk jelennek meg külföldön a Fidesz vezetőiről. A kormánypárti lap azt sejteti, hogy több mint tízéves történéseket vesznek elő egykori titkosszolgák.

Hamarosan a Fidesz vezetőiről és családtagjaikról gyűjtött, érzékeny információk jelennek meg a nemzetközi sajtóban – állítja saját értesüléseire hivatkozva a Magyar Idők. A kormányhoz közel álló napilap azt is tudni véli, hogy volt titkosszolgálati vezetők állnak az akció mögött, és a Gyurcsány-féle őszödi beszéd kiszivárogtatását követő fideszes egyeztetésekről szóló információkra számíthatunk.

Már 2006-ban felmerült, hogy a Fidesznek valamilyen formában köze lehet a kiszivárogtatás után kirobbant zavargásokhoz, de erre soha senki nem szolgált bizonyítékokkal. A Magyar Idők most utal arra, hogy Rózsa-Florest megfigyelhette a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH, ma már Alkotmányvédelmi Hivatal), így juthattak adatokhoz a vele kapcsolatban álló fideszesekről is. 

A mai napig nem tudjuk ugyan, hogy ki és miért szivárogtatta ki az MSZP 2006. május 26-i, zárt frakcióülésén elhangzott beszédet, de Rózsa-Flores Eduardo állítása szerint az eljutott hozzá, tőle pedig a Fidesz felső vezetéséhez, amely végül eljuttatta azt a sajtóhoz. Ezt a Fidesz tagadja, Kósa Lajos csak annyit ismert el néhány évvel ezelőtt (meglehetősen zavarosan), hogy hallott a beszédről annak kikerülése előtt.

Tóth Károly egykori szocialista képviselő, nemzetbiztonsági bizottsági tag tavaly ősszel arról beszélt a Magyar Nemzetnek, biztos abban, hogy a Fidesz „a beszédről és annak lényegéről tudott. Vagy úgy, hogy már a nyáron nála volt a felvétel, vagy úgy, hogy – ismerve az MSZP-t – valaki elpletykálta neki, hogy volt egy ilyen beszéd, és annak a lényegét”. Szerinte ugyanakkor, még ha megvolt is nekik CD-n, arról sem hitték el kezdetben, hogy valódi, tarthattak tőle, hogy hamisítvány, felültetés. 

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Magyar Idők arra is emlékeztet, hogy az NBH egykori főigazgatója, Laborc Sándor hivatali laptopján találtak olyan – Ovi és Bajusz nevű – mappákat, amelyek arról árulkodtak, hogy a szolgálat Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról is gyűjtött információkat. A Magyar Idők viszont úgy tudja, már nincs nyomuk a hivatalban, mert „azokat szisztematikusan kimenekítették”.

A Magyar Idők egy egész hálózatot vázol fel, amely a sejtetése szerint az állítólagos lejáratási akció mögött állhat: konkrétumok említése nélkül, de Laborctól Gyurcsány Ferencig sok embert megnevez. Az elméletben szerepet kap Katrein Ferenc korábbi műveleti igazgató Indexnek adott interjúja is, amelyben a volt kémelhárító az orosz titkosszolgálatok térnyeréséről és a politikai támogatás hiányáról beszélt. A lap szerint ugyanis „Katrein Ferencet egyértelműen Laborc köréhez sorolják”.

A szerkesztő ajánlja

Lakner Dávid

Van kiút a csicskáztatás poklából

Tuza-Ritter Bernadett filmrendező a modern kori rabszolgatartásról, a Sundance-szereplésről és az áldozatok esélyeiről. Interjú.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.