Tíz százalék feletti eredményben reménykedik az LMP

2018. április 8., vasárnap 19:59, frissítve: hétfő 00:33

Tíz százalék feletti eredményt vár a mai választáson a Lehet Más a Politika, már a kampány során is erős két számjegyű eredményre számított – mondta lapunknak a párt eredményváróján Kanász-Nagy Máté. A szóvivő szerint a magas választási részvétel igazolhatja az LMP várakozásait. – A közvélemény-kutatások hét–kilenc százalékra mértek minket, de meglepetés születhet, még erősebb támogatottságunk is lehet – mondta. A belvárosi, a szekszárdi és a budakeszi egyéni körzetet is nyerésre esélyesnek tartja. Utóbbi kettőben a párt két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos, előbbiben Csárdi Antal indult.

Az eredményvárót egy budapesti hotelben rendezik, ahová az LMP elnökségi tagjai közül többen is megérkeztek.

A párt korábban is azt hangoztatta, hogy a magas részvétel elhozhatja a kormányváltást, ezt mondta nemrég a Magyar Nemzetnek Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje  is.

– A hódmezővásárhelyi példa megmutatta, hogy minél többen mennek el szavazni, a Fidesz annál nagyobb eséllyel megverhető. Erre nagyon jó esély van. Budapesten sok helyen már most 70 százalék feletti a részvétel, úgy néz ki, hogy országosan is meghaladja ezt a számot. Az elemzések is azt mutatták, hogy 70 százalék felett jó esély van a kormányváltásra – indokolta az LMP optimizmusát kicsivel hét óra után Kanász-Nagy Máté.

Fél órával urnazárás előtt a választópolgárok 68,13 százaléka szavazott, de még ezrek álltak sorba. – Korábbi kutatások alapján erős tartalékaink vannak a bizonytalan szavazóknál és azoknál, akik az utolsó pillanatban döntenek arról,  elmennek-e szavazni. Ezen a választáson akár egymillió olyan ember is voksolhat, aki korábban nem szavazott – fűzte hozzá Kanász-Nagy Máté.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.