Tizenkét alkalommal mentettek a katasztrófavédők

TK

2012. február 16., csütörtök 08:37

Lezártak két alsóbbrendű utat a hófúvások miatt Békés megyében, ahol szerda estétől csütörtök reggelig 12 alkalommal kellett a katasztrófavédelemnek autókat és autóbuszokat kimentenie a hó fogságából.

Varga Zsolt üzemeltetési és fenntartási osztályvezető a közútkezelő Békés megyei igazgatósága részéről az MTI-nek elmondta: hófúvás miatt lezárták a Nagybánhegyes felé vezető, 4409-es jelzésű összekötőutat, valamint Kondoros és Csorvás között a 4409-es jelzésű utat. Elzárt település nincs, kerülőutakon mindenhová el lehet jutni, az alsóbbrendű utak egy része jelenleg fél sávban járható – tette hozzá.

Járhatatlanok az utak Komárom-Esztergom és Veszprém megyében.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 12 alkalommal kaptak riasztást csütörtök reggelig. Szerda este Méhkerék és Geszt között elakadt egy autóbusz, az utasok a fűtött buszban várakoztak a mentés ideje alatt. Egy másik busz Kevermes külterületén garázsmenetben, utasok nélkül akadt el.

A legtöbb riasztás a Békéscsabát megközelítő alsóbbrendű utakról érkezett, a megyei katasztrófavédelem munkatársainak több alkalommal kellett mentésre kivonulniuk Orosháza, Gyula és Mezőkovácsháza környékére.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.