Tizennyolc órát várt egy nő beteg édesapjával a sürgősségin

MN

2017. október 30., hétfő 08:20, frissítve: hétfő 09:41

Körülbelül tizennyolc órát – 16 órától másnap délelőtt 10 óra 45 percig – várakozott egy nő beteg édesapjával az ellátásra a Jahn Ferenc kórház sürgősségi osztályán, mondta el az asszony az RTL Híradójának. A nő fotókat is készített arról, ahogy sokan a földön fekve vártak az orvosokra.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól az RTL Híradó megkeresésére azt írták, a kórház sürgősségi osztályán naponta átlagosan 90-100 beteg ellátását végzik, az orvosok és szakdolgozók mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása érdekében.

Később az RTL stábja rejtett kamerával ment el a kórházba, s a tudósítás szerint hiába voltak kevesen, órákig várakoztak a betegek.

A Demokratikus Koalíció szerint ez a legtöbb kórházban mára általánossá vált, ezért béremelésre és fejlesztésekre van szükség. A Fidesz szóvivője pedig azt mondja: pont ez történik, 700 milliárdot fordítanak az egészségügy megújítására.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.