Tizennyolc órát várt egy nő beteg édesapjával a sürgősségin

MN

2017. október 30., hétfő 08:20, frissítve: hétfő 09:41

Körülbelül tizennyolc órát – 16 órától másnap délelőtt 10 óra 45 percig – várakozott egy nő beteg édesapjával az ellátásra a Jahn Ferenc kórház sürgősségi osztályán, mondta el az asszony az RTL Híradójának. A nő fotókat is készített arról, ahogy sokan a földön fekve vártak az orvosokra.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól az RTL Híradó megkeresésére azt írták, a kórház sürgősségi osztályán naponta átlagosan 90-100 beteg ellátását végzik, az orvosok és szakdolgozók mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása érdekében.

Később az RTL stábja rejtett kamerával ment el a kórházba, s a tudósítás szerint hiába voltak kevesen, órákig várakoztak a betegek.

A Demokratikus Koalíció szerint ez a legtöbb kórházban mára általánossá vált, ezért béremelésre és fejlesztésekre van szükség. A Fidesz szóvivője pedig azt mondja: pont ez történik, 700 milliárdot fordítanak az egészségügy megújítására.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.