Tízmilliókat gyűjtöttek össze a félárván maradt hármas ikreknek

MN

2017. december 19., kedd 07:22, frissítve: kedd 11:08

Eddig csaknem 24 millió forintot gyűjtöttek össze a hajdúszoboszlói hármas ikrek számára, akiknek édesanyja meghalt a szülés után – derül ki a családot támogató Tündérkör Alapítvány Facebook-oldalán közzétett bejegyzéséből. A posztot eddig több mint kétezer ember osztotta meg, a gyűjtés folytatódik.

Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány kuratóriumi tagja a Hír TV-nek elmondta: nemcsak Magyarországról, hanem Németországból, Amerikából és Ausztráliából is sok felajánlás jön.

A csatorna Fábián Tamástól, az ikrek édesapjától megtudta: a gyerekek jól vannak, erősek.

Fábián Tamás felesége múlt héten pénteken, néhány órával a három gyermek születése után halt meg a Debreceni Egyetemi Klinikán. A kismama hat hete feküdt a kórházban, mivel veszélyeztetett terhes volt. Az orvosok a császármetszés mellett döntöttek.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

kórház közleménye szerint az édesanyát a szülés után úgynevezett HELLP-szindróma súlyos, vérzéses szövődményével kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, de néhány órával később nehéz légzéssel és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. Azonnal megkezdték az újraélesztését, átmenetileg sikerült is újraindítani a szívét, de 50 perc szakszerű ellátás ellenére elvesztették.

Az özveggyé vált háromgyerekes apuka a Hír TV-nek azt mondta, senki nem tájékoztatta arról, hogy pontosan mi történt a feleségével. „Sajnos a mai napig nem kaptam konkrét információt a tragédiával kapcsolatban. Igen, kaptam olyan információkat, hogy HELLP-szindróma lépett fel, de nem személyesen. Semmilyen tájékoztatást személyesen nem kaptam, sajnos nekem is a médiából kellett megtudnom, hogy egy ilyen közleményt adott ki a Debreceni Egyetem, illetve a debreceni orvosok” – tette hozzá.

A HELLP-szindróma nagyon ritka, a szülések kevesebb mint egy százalékánál fordul elő. A három újszülött, két lány és egy fiú egészségesek.

Fábián Tamás, az ikrek édesapja korábban a Blikknek azt mondta: addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős a felesége haláláért. A férj úgy véli, voltak előjelek, hiszen a nő jobb lába nagyon bevizesedett, illetve köhögött is, pedig nem volt beteg. Szerinte a nőnek túl magas volt a fájdalomküszöbe, nem látták rajta, hogy nincs jól.

A hajdúszoboszlói önkormányzat is segítséget, többek közt állandó gyermekápolót ígért. A családapa és a Tündérkör Alapítvány úgy döntött, semmilyen tárgyi adományt nem utasít vissza, azok egy részét térségbeli rászoruló családoknak juttatja majd el.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.