Több ezren gyalogoltak

WA

2012. június 23., szombat 23:13, frissítve: vasárnap 13:07

Több ezren vettek részt az egészségügyi államtitkárság által Mozdulj, Mama! címmel szervezett közösségi gyaloglónapon szombaton Budapesten, a Margitszigeten.

Az államtitkárság közleményében kiemelte: az Európai Unió 2012-t az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás évének nyilvánította. Ennek fényében szeretnék a fiatalabb generációkat arra ösztönözni, hogy segítsenek az idősebbeknek, nagyszüleiknek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy órát gyalogoljanak vagy mozogjanak. „A gyaloglás a legegyszerűbb mozgás, nem kerül pénzbe, általa mégis jobb minőségű időskori életvitel érhető el” – fogalmaztak.

A margitszigeti gyaloglónapot délelőtt tizenegy órakor Jonathan Knott, az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. Monspart Sarolta – világbajnok tájékozódási futó – könnyed bemelegítését követően a résztvevők Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral és Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkárral együtt teljesítették a három kilométeres távot.

Velük együtt több ezren – unokák és nagyszülők, gyerekek és szülők, szomszédok és barátok – mozogtak közösen, hogy felhívják a figyelmet az aktív testmozgás fontosságára. A séta mellett pedig csaknem harminc, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat, játszó és foglalkoztató gyermekprogramok, kozmetikai tanácsadás várta a szigetre érkezőket. A népegészségügyi közösségi sportnap a Megasztár 6 döntőseinek koncertjével zárult.

A program felelőse Szócska Miklós, házigazdája Tarlós István budapesti főpolgármester és szakmai együttműködő partnere Balogh Gábor miniszterelnöki sporttanácsadó volt. A rendezvényhez az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és Sportért Felelős Államtitkársága is csatlakozott – áll a közleményben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.