Több száz egészségügyi dolgozót tüntettek ki

2014. július 4., péntek 19:37

Lezárult a 2014-es Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat: összesen 849 egészségügyi szakdolgozó munkáját ismerik el a kitüntetéssel.

A pályázatokat a négy legnagyobb, egészségügyi szakdolgozó képzésben érintett hazai egyetem, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Hospice Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat képviselőiből álló testület értékelte. A kimagasló teljesítményeket az Astellas-díj mellett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara által felajánlott szakmai különdíjakkal jutalmazták – közölte Morva Gábor pályázati programvezető pénteken az MTI-vel.

Ezekért lehetett díjat kapni

Az Astellas-díj három egyéni és három csoportos kategóriában talált gazdára. Az egyéni jelöltek közül Sasváriné Bojtor Anna, a pécsi Nővér-Med Egészségügyi Szolgáltató Kft. szolgálatvezetője az alapellátás; Bernáth-Lukács Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika kardiológiai asszisztense a járóbeteg-ellátás; Ungi Lászlóné, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika intézetvezető főnővére a fekvőbeteg-ellátás kategóriában került az első helyre.

A felterjesztett csoportok között a járóbeteg-ellátás első helyezettje az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény Laboratóriumának csapata lett, fekvőbeteg-ellátásban a Bethesda Gyermekkórház neurológiai osztályának munkatársai, helyszíni sürgősségi ellátás kategóriában pedig a szentgotthárdi mentőállomás került az élre.

A szakdolgozói utánpótlás oktatásában és a jövő szakdolgozói generációinak felkészítésében kifejtett kiemelkedő teljesítmények elismerésére a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara 2011-ben különdíjat alapított. Az egyetemi területi gyakorlatvezetői különdíjban idén az egészségügyi szakdolgozók, a gyakorlatos hallgatók, valamint az orvostanhallgatók elméleti oktatása és gyakorlati felkészítése terén kifejtett erőfeszítéseinek elismeréseként Pápai Tibor, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezető ápolója részesült.

Ők kaptak különdíjat

A zsűri a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által felajánlott idei szakmai különdíjak odaítéléséről is döntött. Egyéni kategóriában Medgyesi Anna, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinika Intenzív Osztály ápolónője, csoportos kategóriában pedig az Országos Onkológiai Intézet Fej- Nyakdaganatok Multidiszciplináris Centrum szakdolgozói munkaközössége érdemelte ki az elismerést.

Az elismeréseket július 11-én, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar épületében adják át.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.