Több száz egészségügyi dolgozót tüntettek ki

VZ

2014. július 4., péntek 19:37

Lezárult a 2014-es Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat: összesen 849 egészségügyi szakdolgozó munkáját ismerik el a kitüntetéssel.

A pályázatokat a négy legnagyobb, egészségügyi szakdolgozó képzésben érintett hazai egyetem, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Hospice Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat képviselőiből álló testület értékelte. A kimagasló teljesítményeket az Astellas-díj mellett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara által felajánlott szakmai különdíjakkal jutalmazták – közölte Morva Gábor pályázati programvezető pénteken az MTI-vel.

Ezekért lehetett díjat kapni

Az Astellas-díj három egyéni és három csoportos kategóriában talált gazdára. Az egyéni jelöltek közül Sasváriné Bojtor Anna, a pécsi Nővér-Med Egészségügyi Szolgáltató Kft. szolgálatvezetője az alapellátás; Bernáth-Lukács Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika kardiológiai asszisztense a járóbeteg-ellátás; Ungi Lászlóné, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika intézetvezető főnővére a fekvőbeteg-ellátás kategóriában került az első helyre.

A felterjesztett csoportok között a járóbeteg-ellátás első helyezettje az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény Laboratóriumának csapata lett, fekvőbeteg-ellátásban a Bethesda Gyermekkórház neurológiai osztályának munkatársai, helyszíni sürgősségi ellátás kategóriában pedig a szentgotthárdi mentőállomás került az élre.

A szakdolgozói utánpótlás oktatásában és a jövő szakdolgozói generációinak felkészítésében kifejtett kiemelkedő teljesítmények elismerésére a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara 2011-ben különdíjat alapított. Az egyetemi területi gyakorlatvezetői különdíjban idén az egészségügyi szakdolgozók, a gyakorlatos hallgatók, valamint az orvostanhallgatók elméleti oktatása és gyakorlati felkészítése terén kifejtett erőfeszítéseinek elismeréseként Pápai Tibor, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezető ápolója részesült.

Ők kaptak különdíjat

A zsűri a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által felajánlott idei szakmai különdíjak odaítéléséről is döntött. Egyéni kategóriában Medgyesi Anna, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinika Intenzív Osztály ápolónője, csoportos kategóriában pedig az Országos Onkológiai Intézet Fej- Nyakdaganatok Multidiszciplináris Centrum szakdolgozói munkaközössége érdemelte ki az elismerést.

Az elismeréseket július 11-én, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar épületében adják át.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.