Többszörös áron adja a plakáthelyeket a fideszes önkormányzat a Jobbiknak

MN

2018. március 5., hétfő 20:07, frissítve: kedd 07:12

Kétszázezer forint helyett tizenhárommilliót kér Kaposvár fideszes önkormányzata a Jobbiktól a városban kihelyezett mobil választási plakátok területfoglalásáért – olvasható a Hír TV online-on

A kaposvári önkormányzat a mobil óriásplakát teljes felületére, azaz plakátonként 20 négyzetméterre szeretne közterület-foglalási díjat szedni. A legerősebb ellenzéki párt szerint viszont azt, ami a közterületre merőleges felület, nem lehet figyelembe venni, ezért plakátonként 1,5 négyzetméterrel számol.

„A város a felületre számolja a négyzetméterenkénti árat, így több mint 13 millió forintba kerülne nekünk a tíz plakát kihelyezése” – mondta Miháldinecz Gábor, Somogy megye 1. választókerületének jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje.

Csillag Gábor, a település jegyzője a Hír TV-nek azt mondta, ha a Jobbik napokon belül nem bontja el a plakátokat, akkor azt a város teszi meg a párt költségére. Csillag szerint ugyanis engedély nélkül kerültek a közterületekre.

A Jobbik másképp látja. A párt úgy véli, nincs olyan törvény, illetve önkormányzati rendelet, amely alapján fizetni kellene a választási plakátokat tartalmazó, ideiglenes hirdetőtáblák után. Sőt a törvény szigorúan védi a plakátokat, az eltávolításukat bünteti. Ezért a választási bizottsághoz fordul jogorvoslatért.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.