Tojással dobálták a Gyorskocsi utcai fogdát Juhászék

MN

2017. április 12., szerda 14:11, frissítve: szerda 19:02

Tojással dobálták meg az Együtt politikusai, aktivistái a Gyorskocsi utcai fogda kapuját, hogy így tiltakozzanak Gulyás Márton fogva tartása ellen. „Ezzel fejezzük ki szolidaritásunkat vele és a véleményünket az Orbánról-féle hatalomról” – közölte Juhász Péter, a párt elnöke, aki Facebookon élő videóban jelentkezett be a helyszínről az akció után.

„Száz tojást dobáltunk el”, és „kétszázat fogunk elvinni egy hajléktalanszállóra, hogy az ételt ne csak dobáljuk, hanem hozzájussanak olyanok is, akikkel Orbán Viktor kormánya egyáltalán nem törődik” – mondta Juhász. Hozzátette: az akció másodlagos célja, hogy felhívják a figyelmet a CEU-törvény elleni, fél 6-kor kezdődő tiltakozásra.

„A tojást választottuk, mert az biztosan nem rongálás, hiszen lemosható az ajtó”, viszont a tojásdobálás vélemény kifejezésére rendkívüli módon alkalmas” – jelentette ki Juhász.

Később rendőrök érkeztek a helyszínre, és igazoltatták Juhászékat. A politikus a videóban elmondta: végül garázdaság vétsége miatt indul büntetőeljárás velük szemben, az előállítást mellőzi a rendőrség.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„Felmerül a kérdés, hogy ha minket ezért, garázdaságért, büntetőeljárásban, nyilvánvalóan csoportosan elkövetve” nem állítanak elő, akkor „hogy lehetséges az, hogy Gulyás Mártont, aki egyedül követte el, előállítják, és már két napja bent tartják” – fogalmazott Juhász Péter. Követeljük, hogy Gulyás Mártont engedjék ki” – szögezte le.

Gulyást hétfő éjszaka óta tartják őrizetben, miután tiltakozásul az ellen, hogy Áder János államfő aláírta a CEU-ellenes törvényt, narancssárga festékkel akarta megdobni a Sándor-palota épületét.

Az ellenzéki megmozdulások rendszeres résztvevője, a provokációtól sem visszariadó Gulyás Márton feltehetően festékkel öntötte le a Sándor-palota falát és a rendőröket. Gulyás támogatói azt állítják, a férfi nem a rendőröket vette célba a flakonnal, csak el akarta dobni a narancssárga festéket.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.