Török Zsolt fittyet hány a bírósági meghallgatásra?

PR

2011. december 7., szerda 12:00

Nem jelent meg Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője egyik bírósági meghallgatáson sem abban az eljárásban, amely az elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán indult – közölte Budai Gyula az MTI-vel. Török Zsolt az MTI-nek azt mondta, nem kapott idézést a keddi tárgyalásra.

A kormánybiztos felidézte, hogy idén április 13-án és június 15-én feljelentéssel élt Török Zsolt ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűntette gyanúja miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB).

A szóvivő – írta az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában Budai Gyula – nyílt levélben az ő korábbi lakásvásárlása kapcsán „állított valótlant, továbbá csúsztatott, amikor azt állította, hogy politikai kapcsolatait felhasználva szüntették meg az ellene indult büntetőeljárást”. Ezen túlmenően fizetésével kapcsolatban is valótlan, a becsület csorbítására alkalmas dolgokat állított – tette hozzá Budai Gyula.

Az MSZP szóvivője áprilisban nyílt levélben azt írta, hogy a szocialista párthoz eljuttatott állampolgári jelzések szerint Budai Gyula jóval a piaci ár alatt vett meg egy lakást, amit korábban a Honvédelmi Minisztérium utalt ki neki.


A kormánybiztos tudatta, hogy a PKKB-n indult eljárás során az október 4-i első meghallgatás alkalmával Török Zsolt nem jelent meg, és távolmaradásának indokoltságára azóta sem nyújtott be igazolást a bíróság részére, majd a december 6-i, keddi meghallgatáson szintén nem jelent meg, nem is mentette ki magát, „tanúbizonyságot téve ez által az igazságszolgáltatás iránti hozzáállásáról”.

Török: Nem kaptam idézést

Török Zsolt az MTI-nek elmondta, nem kapott idézést a keddi tárgyalásra, a korábbinál pedig írásban előre jelezte, hogy nem megy el. Kifejtette: hozzá egy értesítést postáztak, amelyben az áll, hogy a feljelentő, azaz Budai Gyula személyes meghallgatását kezdeményezi a bíróság keddre.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.