További lépéseknek kell követniük a sikereket

,

2012. július 19., csütörtök 15:48, frissítve: csütörtök 19:57

Komoly sikereket ért el a kormány a Nemzeti Fórum számára is fontos ügyekben – értettek egyet a felek a miniszterelnökkel folytatott konzultáción. A fórum több kérdésben konkrét javaslatokat terjesztett elő a megbeszélésen, mely Orbán Viktor konzultációsorozatának negyedik állomása volt. A miniszterelnök emellett szakmai megbeszélésen vett részt a volt jegybankelnökökkel.

A Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel zajló konzultációsorozatának harmadik állomásán, a Nemzeti fejlesztési Ügynökség rendezvényén Orbán Viktor hangsúlyozta: nincs magyar fejlesztéspolitika, ha nem működik megfelelően az európai uniós pénzek lehívásának rendszere. „Az EU-s forrásoknak az utolsó fillérig célba kell érkezniük” – jelentette ki az Új Széchenyi Terv eredményeit összegezve.

A konzultációsorozat első állomásaként hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt vezetőivel találkozott a miniszterelnök, kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével tárgyalt Budapesten.

A Nemzeti Fórum vezetőivel folytatta a héten megkezdett konzultációsorozatát csütörtökön a miniszterelnök. Orbán Viktor hivatalában fogadta Lezsák Sándort, a Nemzeti Fórum elnökét, Ékes Józsefet, Sira Magdolnát, Fejér Lászlót és Nagy Sándort. A megbeszélésen jelen volt Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is – olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

A felek egyetértettek abban, hogy a Nemzeti Fórum által is fontosnak tartott ügyekben komoly sikereket ért el a kormány az elmúlt két esztendőben. Lezsák Sándor és munkatársai ugyanakkor kiemelték a vidéki emberek, a kistelepülések problémáit, a Lakiteleki Népfőiskola, az egészségügy és a magyar agrárium ügyét, és kérték a miniszterelnököt, hogy kormánya további erőfeszítéseket tegyen e területeken az életfeltételek javítása, illetőleg újabb fejlesztések megvalósítása érdekében.

Fotó: Miniszterelnökség


A Nemzeti Fórum konkrét javaslatokat terjesztett elő többek között az önfenntartó települések, a szociális szövetkezetek, a hungarikumok, a keleti nyitás politikája, a Nemzeti Lovasprogram valamint a Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat ügyében.

Fotó: Miniszterelnökség


„A kultúra, a tudásalapú nemzeti önbecsülés a nemzetközi versenyképesség alapja” – hangsúlyozta a megbeszélésen Lezsák Sándor. A felek áttekintették a Nemzeti Fórum helyi csoportjai és a Fidesz-szervezetek közötti együttműködés helyzetét, valamint a további feladatokat is – zárul a beszámoló.

A volt jegybankelnökökkel konzultált Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön szakmai megbeszélést folytatott Járai Zsigmond, Surányi György és Bod Péter Ákos volt jegybankelnökökkel, Csaba László közgazdásszal valamint Szász Károllyal, a PSZÁF elnökével is – közölte a miniszterelnök sajtószóvivője.

A megbeszélésen – amelyen részt vett Gottfried Péter miniszterelnöki főtanácsadó is – az EU által javasolt bankuniónak a magyar gazdaságra gyakorolt lehetséges hatásairól volt szó – tette hozzá Havasi Bertalan.

A Magosszal konzultál pénteken Orbán Viktor

A Magosz vezetőivel folytatja a héten megkezdett konzultációsorozatot pénteken Orbán Viktor miniszterelnök – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A sajtófőnök csütörtöki közleménye szerint a megbeszélésen értékelik majd a Fidesz és a Magosz együttműködésének eddigi eredményeit, és áttekintik a magyar föld védelmével és az új földtörvénnyel kapcsolatos kérdéseket is. Hozzátette: a magyar agrárium előtt álló legfontosabb kihívásokkal is foglalkoznak majd a találkozón.

 

 

 

 

 

A konzultációsorozat első állomásaként hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt vezetőivel találkozott a miniszterelnök. A kormányfő kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével tárgyalt Budapesten.

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.