Tüntetést szervez az Elios miatt a Momentum

MN

2018. február 12., hétfő 15:38, frissítve: hétfő 18:21

Tüntetést szervez a Momentum Mozgalom az Elios-botrány miatt – közölte az ellenzéki párt a Magyar Nemzet szerkesztőségével.

Azt írták, „az Elios-botrányról hétről hétre többet tudunk meg. Egyre nyilvánvalóbb, hogy kinek és milyen felelőssége van – mégsem történik felelősségre vonás. Nem történik, mert az ügyben közvetetten érintett Polt Péter is, akit a Fidesz saját embereként ültetett a legfőbb ügyészi székbe, és aki nem teszi meg a szükséges lépéseket az ügy kivizsgálásáért, az ország megtisztításáért.”

A Momentum szerint ez elfogadhatatlan, ezért tüntetést szerveznek, ahova várják az ellenzéki pártok képviselőit, tagjait, valamint magát Tiborcz Istvánt is. Ezzel lehetőséget szeretnének neki biztosítani arra, hogy képviselje és ütköztesse álláspontját.

A párt a Facebookon a tüntetésről azt írja: „Viszünk reflektort, megmutatjuk, hogy világít a magyar.”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ugyancsak az Elios-ügyben érintett Tiborcz Istvánra utalva a demonstrációra megfelelő öltözéket is ajánlanak a résztvevőknek. „Dress code: pufimellény, sportzakó.”

Az MSZP és a Párbeszéd közben bejelentette, a miniszterelnök felelősségét vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az Elios-ügyben. A két párt törvényjavaslatot is benyújt egy antikorrupciós ügyészség létrehozására.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón az elmúlt huszonhét év egyik legsúlyosabb korrupciós ügyeként jellemezte az Elios ügyét – tudósít az MTI. A politikus kiemelte, olyan csalásról van szó, amelynél a szervezett bűnözés eszközeit alkalmazták, és amelyben a miniszterelnök egyik családtagja is érintett.

Az antikorrupciós ügyészség létrehozását azzal indokolta, hogy meg kell szüntetni azt az állapotot, amelyben a magyar és az európai adófizetők pénzéért senki nem felelős, és senki nem érzi felelősségének a nyomozást.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közölte, még hétfőn megkeresik a többi parlamenti pártot azzal, hogy támogassák a miniszterelnök Elios-ügyben való politikai felelősségét vizsgáló testület létrehozását; ehhez negyven képviselő aláírása kell.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.