Tüntetést szervez az Elios miatt a Momentum

MN

2018. február 12., hétfő 15:38, frissítve: hétfő 18:21

Tüntetést szervez a Momentum Mozgalom az Elios-botrány miatt – közölte az ellenzéki párt a Magyar Nemzet szerkesztőségével.

Azt írták, „az Elios-botrányról hétről hétre többet tudunk meg. Egyre nyilvánvalóbb, hogy kinek és milyen felelőssége van – mégsem történik felelősségre vonás. Nem történik, mert az ügyben közvetetten érintett Polt Péter is, akit a Fidesz saját embereként ültetett a legfőbb ügyészi székbe, és aki nem teszi meg a szükséges lépéseket az ügy kivizsgálásáért, az ország megtisztításáért.”

A Momentum szerint ez elfogadhatatlan, ezért tüntetést szerveznek, ahova várják az ellenzéki pártok képviselőit, tagjait, valamint magát Tiborcz Istvánt is. Ezzel lehetőséget szeretnének neki biztosítani arra, hogy képviselje és ütköztesse álláspontját.

A párt a Facebookon a tüntetésről azt írja: „Viszünk reflektort, megmutatjuk, hogy világít a magyar.”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ugyancsak az Elios-ügyben érintett Tiborcz Istvánra utalva a demonstrációra megfelelő öltözéket is ajánlanak a résztvevőknek. „Dress code: pufimellény, sportzakó.”

Az MSZP és a Párbeszéd közben bejelentette, a miniszterelnök felelősségét vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az Elios-ügyben. A két párt törvényjavaslatot is benyújt egy antikorrupciós ügyészség létrehozására.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón az elmúlt huszonhét év egyik legsúlyosabb korrupciós ügyeként jellemezte az Elios ügyét – tudósít az MTI. A politikus kiemelte, olyan csalásról van szó, amelynél a szervezett bűnözés eszközeit alkalmazták, és amelyben a miniszterelnök egyik családtagja is érintett.

Az antikorrupciós ügyészség létrehozását azzal indokolta, hogy meg kell szüntetni azt az állapotot, amelyben a magyar és az európai adófizetők pénzéért senki nem felelős, és senki nem érzi felelősségének a nyomozást.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közölte, még hétfőn megkeresik a többi parlamenti pártot azzal, hogy támogassák a miniszterelnök Elios-ügyben való politikai felelősségét vizsgáló testület létrehozását; ehhez negyven képviselő aláírása kell.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.