Új hírportált alapítana az Index volt főszerkesztője

MN

2017. november 19., vasárnap 22:54, frissítve: hétfő 09:17

Közösségi finanszírozással indítana új hírportált Politis.hu néven az Index.hu volt főszerkesztője, Dudás Gergely.

Ez a projekt oldaláról, a Politis.hu-ról derül ki, ahová már egy kampányfilm és a hírportál tervével kapcsolatos egyéb információk is kikerültek. A tervek szerint tisztán közéleti online újságról lenne szó, vagyis csak a legfontosabb közéleti témákra fókuszálna a Politis.

A hírportál elindítását és fenntartását nem tulajdonosi befektetéstől és nem is elsősorban a hirdetőktől várnák, nagyrészt az előfizetőkre támaszkodnának.

A kampányfilm szerint az induláshoz harmincezer előfizetőt kellene összegyűjteni két hónap alatt, akik tízezer forinttal járulnának hozzá a hírportál elindításához – ezért az összegért az induló hírportál egyéves előfizetését kapnák meg.

A Politis lenne az első online portál Magyarországon, ami valódi fizetési fal (paywall) mögött van, vagyis a tartalmakat csak az érheti majd el, aki előfizetéssel rendelkezik vagy fizet egy konkrét tartalom megtekintéséért.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.