Új idők: Az MSZP támadja az LMP-t Ron Werber miatt

MN

2017. szeptember 14., csütörtök 16:47, frissítve: csütörtök 17:09

Az MSZP-t egykor kormányra segítő Ron Werber napjainkban már szálka a szocialisták szemében.

Meglehetősen váratlan eszközzel reagált az MSZP a tőlük korábban távozó, majd az LMP-be átigazoló Demeter Márta csütörtökön a Magyar Narancsban megjelent interjújára, melyben a szocialistákat „feltűnő hallgatással” gyanúsította több ügyben, többek között a letelepedési kötvényprogram kapcsán.

A szocialisták válaszul felszólították a nemzetbiztonsági ügyekben jártas Demeter Mártát, hogy amennyiben bűncselekményről van tudomása, tegyen feljelentést. A válaszuk meglepően folytatódik:

Amennyiben viszont Demeter Márta nem tesz feljelentést, azzal azt bizonyítja, hogy az MSZP-t érintő megalapozatlan vádjait Ron Werber első kampánytanácsaként hangoztatta. Ebben az esetben Demeter Mártának bocsánatot kell kérnie attól az MSZP-től, amelynek a jelenlegi mandátumát is köszönheti.

Ron Werber kampánytanácsadó – kisebb meglepetésre – a közelmúltban kötött megállapodást az LMP-vel. Korábban az MSZP 2002-es kampányának kreatív szakembere volt, a fideszes emlékezet viszont a gyűlöletkampány hazai elterjesztőjeként őrizte meg, többek között a 23 millió románnal való gyurcsányi fenyegetőzés miatt a kettős állampolgárságról szóló kampány alatt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.