Új megvilágításban a rendőrség tagadása

LM

2012. március 8., csütörtök 04:50, frissítve: csütörtök 14:08

Új megvilágításba helyezte a 2006. őszi rendőrségi felvételek törlését tagadó korábbi rendőrségi állásfoglalást a Belügyminisztérium – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzetnek a tárca egyik neve elhallgatását kérő illetékese kiemelte: az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivőjének hétfői közleménye nem általánosságban utasította vissza a 2006. őszi felvételek megsemmisítésének, eltüntetésének lehetőségét, hanem kizárólag a kormányváltás utáni időszakra vonatkozóan. Tehát az ORFK nem a 2010 előtti időszakról beszélt, arról nem is beszélhetett – fűzte hozzá.

Újabb dokumentumok

Eközben a Hír Televízió birtokába került dokumentumból az derül ki, hogy több súlyos, rendőrök által elkövetett bűncselekményt tárt fel az a belső vizsgálati jelentés, amelyet a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) egykori parancsnoka, Dobozi József utasítására készített el egy rendőrtisztekből álló tényfeltáró bizottság még 2006 novemberében. A korábban tíz évre titkosított dokumentum szerint például az azóta elhunyt Móczár István öttusázó 2006. október 23-i megverése fölvetette a bántalmazás hivatalos eljárásban vétségét, és a gumibot használatának törvényi feltételei sem álltak fenn. A jelentés megállapításai ellenére a rendőrök ellen nem indult eljárás, pedig pontosan tudni lehetett, hogy a Rebisz III/1-es, Vágó László őrnagy vezette alosztálya követte el a bűncselekményt.

A Jobbik még szerdán tett feljelentést a legfőbb ügyésznél az eltűnt felvételekkel kapcsolatban. Bővebben>>>

Feltehető, hogy a kormányváltás előtt eltüntettek olyan iratokat és felvételeket, amelyek bizonyító erejűek lehettek volna a rendőrség 2006-os őszi fellépését illetően – mondta el korábban a Hír TV Rájátszás című műsorában Völgyesi Miklós. Bővebben>>>

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.