Újabb egyházi személy szállt be a kampányba

MN

2018. február 3., szombat 19:05, frissítve: vasárnap 10:22

Nincsen egyedül a hódmezővásárhelyi plébános, Németh László, ugyanis újabb egyházi személyiség szállt be a kampányba, szintén a Fidesz–KDNP pártszövetség mellett. Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője a főváros ötödik kerületében induló Hollik István szórólapján fejti ki, hogy a zsidó kulturális- és hitélet megújult a belvárosban, és a folyamat folytatásához, valamint a zsidó közösség nyugodt életének és biztonságának megőrzéséhez szükség van segítő társakra. Hollik István személyében pedig erre garanciát lát. Mindez a DK-s Vágó István Facebook-posztjából derült ki.

Mint ismert, nagy hullámokat vert, amikor a hódmezővásárhelyi plébános a szentmise után arra biztatta híveit, hogy ne a független, hívő és rendszeres templomba járó Márki-Zay Péterre szavazzanak, hanem a kormánypárti jelöltre. Az eset nagy felháborodást váltott ki hívők és nem hívők körében, és vitát szült az egyházban is.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.