Újabb fertőző agyhártyagyulladást diagnosztizáltak

NT, tt

2012. július 20., péntek 17:39, frissítve: péntek 20:04

Újabb két fiatal került kórházba a fertőző agyhártyagyulladás kórokozója okozta megbetegedés gyanújával.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtökön egy 15 éves lány került kórházba Neisseria meningitidis okozta megbetegedés gyanújával. A szervezetében kimutatták a baktériumot, a lány jelenleg kórházi kezelés alatt áll.

Az ő közvetlen környezetéből ugyanezen a napon kórházba vittek egy 16 éves beteget is, szintén ilyen megbetegedés gyanújával. Esetében a laboratóriumi vizsgálat nem mutatta ki a C típusú kórokozót – közölte az ÁNTSZ. Hozzátették: mindkét beteg környezetében megtörténtek a járványügyi vizsgálatok, és a velük közeli kapcsolatba került emberek antibiotikus megelőző kezelésben részesültek.

Az agyhártyagyulladásról bővebben itt olvashat.


Az ÁNTSZ kitért arra: a két fiatal az elmúlt hétvégén rövid időt töltött Siófokon és Szabadifürdőn, de a Zamárdiban zajló Balaton Sound Fesztiválon nem vettek részt. A két fiatal és a kedden meghalt lány között járványügyi kapcsolatot nem tártak fel – áll a közleményben.

Halálos agyhártyagyulladás

Fertőző agyhártyagyulladásban meghalt egy fiatal lány a kistarcsai Flór Ferenc kórházban – írta meg az MNO csütörtökön. A lány néhány nappal a halála előtt részt vett a Balaton Sound Fesztiválon. – A fesztiválhoz ennek a betegségnek gyakorlatilag semmi köze nincs – ezt már dr. Szeles Géza, a Balaton Sound Fesztivál egészségügyi ellátásáért felelős vezető orvos mondta hírportálunknak.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.