Újabb három gyógyszertárat zártak be

MTI

2017. február 24., péntek 16:05, frissítve: péntek 16:41

Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

A szervezet pénteki közleménye szerint az országos tiszti főgyógyszerész lakossági bejelentés alapján indított helyszíni vizsgálatot a bakonyszombathelyi patikában, amelynek tapasztalatairól értesítette a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot, bejelentést tett az eset kivizsgálásáért.

A tájékoztatás szerint a bezáratott gyógyszertárak helyett a bakonyszombathelyi, a rédei és az ászári lakosok a kisbéri Alma és BENU Ezüstkehely gyógyszertárak, valamint a súri Mályva Patika szolgáltatásait vehetik igénybe.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a héten illegális gyógyszer-kereskedelmi tevékenység miatt két budapesti gyógyszertárat már bezáratott. A gyanú szerint a két magyar gyógyszertár – egymással összejátszva – a svéd feketepiacon értékesített több tízezer doboznyi, elsősorban nyugtató, szorongásgátló hatóanyagú készítményet.

Az ügyben jelenleg is nyomoz a hatóság, ketten már előzetes letartóztatásban vannak, húsz évet is kaphatnak.

A tablettákat azért Svédországba vitték, mert ott rendkívül sokat fizetnek egy-egy ilyen pszichotrop szerért. Míg itthon 3 forintba kerül darabja a gyógyszernek, addig Svédországban 3–5 euróba. Így a legszerényebb becslések szerint is háromszázszoros a haszon. A két érintett patika, amelynek gyógyszerforgalmazási engedélyét a múlt csütörtökön vonták vissza, a XVIII. kerületben található Bercsényi Gyógyszertár és az V. kerületi Pázmány Péter Gyógyszertár. Részleteket itt olvashat.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.