Újabb három gyógyszertárat zártak be

MTI

2017. február 24., péntek 16:05, frissítve: péntek 16:41

Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

A szervezet pénteki közleménye szerint az országos tiszti főgyógyszerész lakossági bejelentés alapján indított helyszíni vizsgálatot a bakonyszombathelyi patikában, amelynek tapasztalatairól értesítette a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot, bejelentést tett az eset kivizsgálásáért.

A tájékoztatás szerint a bezáratott gyógyszertárak helyett a bakonyszombathelyi, a rédei és az ászári lakosok a kisbéri Alma és BENU Ezüstkehely gyógyszertárak, valamint a súri Mályva Patika szolgáltatásait vehetik igénybe.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a héten illegális gyógyszer-kereskedelmi tevékenység miatt két budapesti gyógyszertárat már bezáratott. A gyanú szerint a két magyar gyógyszertár – egymással összejátszva – a svéd feketepiacon értékesített több tízezer doboznyi, elsősorban nyugtató, szorongásgátló hatóanyagú készítményet.

Az ügyben jelenleg is nyomoz a hatóság, ketten már előzetes letartóztatásban vannak, húsz évet is kaphatnak.

A tablettákat azért Svédországba vitték, mert ott rendkívül sokat fizetnek egy-egy ilyen pszichotrop szerért. Míg itthon 3 forintba kerül darabja a gyógyszernek, addig Svédországban 3–5 euróba. Így a legszerényebb becslések szerint is háromszázszoros a haszon. A két érintett patika, amelynek gyógyszerforgalmazási engedélyét a múlt csütörtökön vonták vissza, a XVIII. kerületben található Bercsényi Gyógyszertár és az V. kerületi Pázmány Péter Gyógyszertár. Részleteket itt olvashat.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.