Újabb kerületben találtak gyanús aláírásokat Lévai Katalin pártjának ívein

MN

2018. március 17., szombat 19:18, frissítve: vasárnap 10:25

Március 8-án derült ki, hogy Lévai Katalin volt szocialista miniszter, a Lendülettel Magyarországért nevű új párt elnöke nem indulhat Zuglóban a választáson, miután kitudódott, 27 esetben tételesen egyezik az ajánlások sorrendje a Fidesz-jelölt és Lévai Katalin ajánlóívein. Miután a kérdéses tételeket törölték, Lévainak nem maradt elég ajánlása ahhoz, hogy induljon a kerületben. A jelölt szerint a leadás után történt manipuláció az ívekkel.

Most Budapest 5. számú választókerületében (Terézváros és Erzsébetváros) látott napvilágot, hogy Lévai pártjának jelöltje és a fideszes jelölt aláírásai között egyezések vannak: pontosan 341 esetben – írja az Index. Mindez akkor lett világos, amikor a zuglói botrány után Oláh Lajos, a körzet DK-s parlamenti képviselőjének egy munkatársa átnézte az íveket.

„A Fidesz és a Lendülettel párt jelöltjének ajánlóívein legalább 341 azonos ajánló szerepel eltérő aláírással” – mondta az Indexnek Oláh Lajos, aki szerint ebből nyilvánvaló, hogy volt összejátszás a két párt között. Egy választó persze ajánlhat több jelöltet is, az eltérő aláírások viszont arra utalnak, hogy az egyik ívre csak másolták az adatokat. Oláh Lajos szerint ráadásul az íveken legalább kilenc esetben elhunyt vagy már nem a választókerületben lakó személy ajánlása is szerepelt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.