Újabb négy szerződés a kormánykedvenc ügynökségnek

○ Júniusban több mint 300 millió forint értékben kapott megbízást a Young & Partners a Szerencsejáték Zrt.-től

Vég Márton

Vég Márton

2017. augusztus 5., szombat 08:02

Újabb komoly szerződéseket kötött júniusban a kormány egyik kedvenc ügynöksége, a Fidesz volt kabinettitkárának, Kuna Tibornak a tulajdonában lévő Young & Partners a Szerencsejáték Zrt.-vel. Az állami lottótársaság négy kontraktust is aláírt a céggel összesen 327 millió forint értékben. Ezek közül a legnagyobb, 140,9 millió forintos megállapodás „fesztiválkitelepülésekhez kapcsolódó kiegészítő aktivitások megszervezése és lebonyolítása” néven fut, de hasonló tárgykörben kötöttek egy 139,3 millió forintos szerződést is. A budapesti Duna Arénában rendezett férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének rendezvényszervezési feladatait is Kuna vállalkozása látta el 13,4 millió forintért, valamint az augusztus 12-i Total Dance fesztiválon is ilyen munkát végeznek majd 34 millió forintért.

A Young & Partners és Kuna Tibor másik cége, a Trinity Communications Kft. régi jó partnere a Szerencsejáték Zrt.-nek, tavaly például összesen mintegy 10 milliárd forint értékben kötöttek szerződést különböző reklám- és népszerűsítő kampányokra. Ugyanakkor persze más állami közbeszerzéseken is remekül szokott szerepelni a Young & Partners, hiszen például a vizes világbajnokság rendezvényeit is ők bonyolították le 2 milliárd forintért.

Van miből osztogatnia a Szerencsejáték Zrt.-nek, ugyanis 2016-ban ismét rekordévet zártak 385 milliárd forintos forgalommal. A lottótársaság vezérigazgatója Braun Márton volt fideszes országgyűlési képviselő, míg a marketing- és kommunikációs igazgatót Zsiga Marcellnek hívják, aki szintén a Fidesz-frakcióból került a céghez, korábban Miskolc alpolgármestere volt. Ő felel az állami cég támogatási politikájáért is: decemberben például mintegy egymilliárd forintot osztottak szét. Ennek közel felét, 449 millió forintot a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület kapta. Az amúgy minimális árbevétellel működő nyíregyházi egyesület ebből az összegből dolgozhat a képzőművészeti örökség védelmén. Tízmillió forintot kapott a Fidesz-közeli Jövő Uniója Alapítvány is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.08.05.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.