Újabb óriásfestmény a belvárosban – alakul a magyar panteon

2014. október 17., péntek 20:26, frissítve: szombat 16:17

A Neopaint csapat ezúttal Rubik Ernő előtt tisztelgett a szezon záróakkordjaként.

Még szerencse, hogy van elég lepukkant tűzfal a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utcában, hiszen így a Neopaint Works valóságos modern kori magyar panteont hozhat létre. Az Aranycsapat előtt való rekordméretű tisztelgés után most Rubik Ernő varázslatos játékát süvegelték meg. Jankovits Barnabás, a csoport vezetője portálunknak elárulta, hogy ez volt a legutolsó nagyméretű kültéri munkájuk a zord idő beköszöntése előtt. Ugyanakkor kérdésünkre hozzátette, hogy maradt még lehetőségük a Rumbach Sebestyén utcában tevékenykedni, hiszen a Fekete Párduc képmásával szemközt még egy 1500 négyzetméteres felület várja őket. Természetesen a részletek nem lettek felfedve, csak annyi: jövő márciusban mennek állványozni.


Visszatérve a Rubik-pöttyökre, Jankovits Barnabás kifejtette, hogy már korábban felmerült a csoportnál: a Rubik-évhez kapcsolódva egy olyan alkotást szeretnének létrehozni, amely felnő a kocka ötletességéhez. Tehát fogtak egy 400 négyzetméteres falfelületet, amit egy hét alatt rendbe hoztak, majd tíz napon keresztül pöttyöket festettek rá. A mű választások híján valószínűleg nem lesz nagy csinnadrattával átadva, de így is ugyanúgy fest.

Egy kis színesség gyanánt a borús napokra pedig lehet a Neopaint Facebook-oldalát böngészni, amelyre a napokban felkerül a mostani alkotásról készült werkfilm is.

Pesti kuriózum
A VII. kerület mára a festett tűzfalak hazája is lett az önkormányzat és a Neopaint csapatának jóvoltából. Lassan külföldön is híre megy, hogy itt úton-útfélen műalkotásokba botlik az ember – olvassa el a Kultúrgrund cikkét!

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.