Újabb osztrák síhotel esett ki Mészáros zsebéből

MN

2017. április 5., szerda 09:11, frissítve: szerda 15:31

Külföldön is nagy elánnal terjeszkedik Felcsút milliárdos polgármestere, az energetikai és gyárberuházások mellett az osztrák turisztikai piacra is próbál betörni: az Index hétfőn írta meg, hogy vállalata, az Opimus Murauban síhotelt üzemeltet, a Relax Resortot – a portál viszont szerdán egy újabb, Mészáros Lőrinchez köthető síparadicsomot talált a településen.

A Kreischberg lábánál fekvő Hotel Ferient annak ellenére nem nehéz összekapcsolni Mészárossal, hogy ennek nincs különösebb nyoma a hírekben. A szálloda honlapján ugyanis ugyanannak az osztrák cégnek az elérhetősége van megadva, mint a már ismert helyi hotel, a Relax honlapján. A neve Relax Gastro & Hotel GmbH.

Egy osztrák cégismertető honlap szerint a hotelt tavaly novemberben alapították, 63 alkalmazottja van, a tevékenysége pedig „a háromcsillagos Ferien és a négycsillagos Relax Resort hotelek vezetése Kreischbergben”. Az osztrák cég tulajdonosa 100 százalékban a magyar Hunguest Hotels Zrt., ügyvezetője a Mészáros-féle hazai szállodabizniszekből ismert Schmidl Péter.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.