Újabb osztrák síhotel esett ki Mészáros zsebéből

MN

2017. április 5., szerda 09:11, frissítve: szerda 15:31

Külföldön is nagy elánnal terjeszkedik Felcsút milliárdos polgármestere, az energetikai és gyárberuházások mellett az osztrák turisztikai piacra is próbál betörni: az Index hétfőn írta meg, hogy vállalata, az Opimus Murauban síhotelt üzemeltet, a Relax Resortot – a portál viszont szerdán egy újabb, Mészáros Lőrinchez köthető síparadicsomot talált a településen.

A Kreischberg lábánál fekvő Hotel Ferient annak ellenére nem nehéz összekapcsolni Mészárossal, hogy ennek nincs különösebb nyoma a hírekben. A szálloda honlapján ugyanis ugyanannak az osztrák cégnek az elérhetősége van megadva, mint a már ismert helyi hotel, a Relax honlapján. A neve Relax Gastro & Hotel GmbH.

Egy osztrák cégismertető honlap szerint a hotelt tavaly novemberben alapították, 63 alkalmazottja van, a tevékenysége pedig „a háromcsillagos Ferien és a négycsillagos Relax Resort hotelek vezetése Kreischbergben”. Az osztrák cég tulajdonosa 100 százalékban a magyar Hunguest Hotels Zrt., ügyvezetője a Mészáros-féle hazai szállodabizniszekből ismert Schmidl Péter.

 

 

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

A készülő harang olyan, mint egy matrjoskababa

Ahol tojásból, cukorból, mosott agyagból és emberi hajból készül a köpeny – az ország egyetlen öntödéjében jártunk.

Pintér Bence

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.