Újabb Soros-plakátokkal érkezik az új nemzeti konzultáció

MN

2017. szeptember 19., kedd 15:58, frissítve: kedd 16:45

Óriásplakátokkal, televíziós és internetes reklámokkal árasztja el az országot a kormány heteken belül az úgynevezett Soros-tervhez kapcsolódó nemzeti konzultációval párhuzamosan – mondta a Hír TV kérdésére Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör keddi sajtótájékoztatóján a legújabb, a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció elindításáról beszélt, szavai szerint a kormány a konzultáció előtt „ismerteti” Soros György milliárdos üzletember javaslatának legfontosabb pontjait. A kampány részleteiről, például vizuális elemeiről még nincs döntés, de az államtitkár szerint a Sorosnak tulajdonított évi egymillió bevándorló Európába telepítéséről és kötelező kvóták szerinti szétosztásáról fogják kérdezni az embereket.

„Hasonló lesz a költségek nagyságrendje a korábbi konzultációéhoz. De ez értelemszerűen azon is múlik, hogy mennyien vesznek majd részt a konzultációban. A szükséges források megvannak, új források bevonására nincsen szükség” – árulta el Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a „Soros-terv” legfontosabb pontja, hogy Európa évente egymillió bevándorlót fogadjon be. Ezt a kormány Soros Györgynek egy korábbi, a Project Syndicate oldalon megjelent írására alapozza. A tervet – amelyet a kormányzati kommunikáció szerint Brüsszel meg is akar valósítani – a kormány elutasítja.

A kabinet álláspontja szerint a bevándorlás nem lehetőség, hanem kockázat, ezért a korlátlan beengedés helyett a határok védelmére kell összpontosítani – mondta Dömötör Csaba, aki szerint az utóbbi hónapokban, években nyilvánvalóvá vált, hogy ebben a küzdelemben az ellenzéki pártokra nem számíthatnak, ezért fordulnak újra a magyar állampolgárokhoz, a véleményüket és a támogatásukat kérik a jövőbeli cselekvéshez.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.