Újra adóellenőrök vizsgálódnak a mahires cégeknél

MN

2017. június 15., csütörtök 14:29, frissítve: csütörtök 18:34

Megkezdődött a beharangozott adóhatósági vizsgálat a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó plakátos cégeknél: már nemcsak a Mahir Cityposter Kft.-nél, hanem az anyacég Mahirnál és a Publimont Kft.-nél is ellenőrzést tartanak. Ezúttal nem fegyveres erővel szállták meg a cégek irodahelyiségeit, mint tették a hét elején, hanem azok a revizorok érkeztek meg, akik egy hete bejelentkeztek.

Puskár Anett, a lapunkkal azonos tulajdonosi körbe tartozó Mahir tanácsadója a Magyar Nemzet online-nak elmondta, első körben kifejezetten az úgynevezett last minute szerződések érdeklik az ellenőröket, ezek azokra a plakáthelyekre vonatkoznak, amelyeket senki sem kötött le előre, így utolsó pillanatban bocsátották a megrendelő rendelkezésére. A Jobbik plakátjai is ilyenek.

A vizsgálat ezúttal már a 2016 január elejétől a 2017 május végéig tartó időszakot érinti, vagyis – szemben az időben korlátozott megbízással érkező fegyveresekkel – a párt szerződéseit is tudják elemezni. Olyan szerződéseket is revízió alá vehetnek, amelyek még nem is teljesültek vagy utánuk adófizetési kötelezettség nem keletkezett.

Mint Puskár Anettől megtudtuk, három fő végzi az ellenőrzést, mindhárom céget ők látogatják végig. A tanácsadó leszögezte: a cégek szabályosan és törvényesen működnek, ezért természetesen minden kért iratot rendelkezésre bocsátanak, ugyanakkor a vizsgálat koncepciós jellegére utal, hogy a sajtó már a múlt héten megelőlegezte a még el sem indult ellenőrzések végeredményét, a csütörtökre bejelentett revizori látogatást pedig példátlan módon megelőzte a fegyveres pénzügyőrök hét eleji megjelenése.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.