Újra akcióba lép a Tetovált Angyal

2018. február 7., szerda 16:30, frissítve: szerda 19:35

Újabb kezdeményezést tett közzé Facebook-oldalán a 26 éves Nagy Bence: a „piercerként” és eladóként dolgozó szekszárdi fiatal ezúttal olyan, Tolna megyei kisgyermekes családok jelentkezését várja, akik még soha nem voltak a Balatonon nyaralni. A felhívás szerint az útiköltséget és az étkezéseket is biztosítani fogja számukra.

A sokak által már csak Tetovált Angyalként emlegetett férfi lapunknak elmondta: egy táborozáshoz hasonló egyhetes, július 9-től 15-ig tartó nyaralást szervez Somogybabodra, és színes programokkal – például arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal és kirándulással – is készül. Jelenleg önkéntesek jelentkezését várja, akik segítenek majd neki az akció lebonyolításában.

 

„Sok családnak nincs pénze arra, hogy nyaralni mehessen, ezért úgy gondoltam, hogy nagy segítség lenne, ha szerveznék egy ilyen nyaralást” – fogalmazott. Mint mondta, 3-5 családot szeretne kiválasztani személyes beszélgetés alapján, a jelentkezéseket pedig júniusig várja. Eddig két család jelezte, hogy szeretne részt venni az egyhetes vakáción.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Korábban lapunk is írt a szekszárdi férfiról, aki karácsony előtt adománygyűjtést szervezett, az összegyűlt élelmiszereket, játékokat és ruhákat pedig maga vitte el nehéz helyzetben élő családokhoz. Most elmondta, hogy hajléktalanszállóba, gyermekotthonba, kórházba és anyaotthonba is vitt a beérkezett adományokból.

„Nagyon-nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, többen mondták, hogy ezt ne hagyjam abba, mert nekem ez a célom az életben” – fogalmazott, és leszögezte, hogy a karácsonyi adománygyűjtést a jövőben is folytatni fogja. Korábban azt is elmondta, hogy kiskorában ők is szegényes körülmények között éltek, és nekik is gyűjtöttek adományokat, ami óriási örömet okozott – ezt szeretné viszonozni azzal, hogy segít a rászorulókon.

Bencét két családhoz mi is elkísértük karácsony előtt, az adományok átadásáról videóriport készült:

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.