Újraosztották a lapokat Gyöngyösön: megvan Hiesz György utódja

MN

2018. február 9., péntek 13:49, frissítve: péntek 14:05

Orosz Bálint, az MSZP gyöngyösi elnöke indul a korábban visszalépett Hiesz György helyett Gyöngyösön – erősítette meg a Hír TV Peron című műsorában Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője.

A gyöngyösi körzetben Hiesz György polgármester volt a szocialista jelölt a választásra, mivel az MSZP és a DK korábban megállapodott arról, hogy a gyöngyösi körzetben a szocialisták támogatottja indul. Három nappal ezelőtt a városvezető a könnyeivel küszködve jelentette be visszalépését, és közölte azt is, hogy is elhagyja pártják. Azt nem árulta el, miért.

Felmerült Fodor Gábor neve is, ez azonban a helyi szervezeteket igen érzékenyen érintette, a vidéki szocialisták eleve nem rajongtak az ötletért, hogy Fodor Gábor pártjával együttműködjenek. A Liberálisok elnökét szerda délután leszavazta Gyöngyösön a helyi MSZP, a helyszínen Mesterházy Attilát is felkérték, de nem vállalta a jelöltséget.

A jelenlegi szocialista jelöltnek Vona Gáborral és a fideszes Horváth Lászlóval kell majd megmérkőznie.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.