Újraosztották a lapokat Gyöngyösön: megvan Hiesz György utódja

MN

2018. február 9., péntek 13:49, frissítve: péntek 14:05

Orosz Bálint, az MSZP gyöngyösi elnöke indul a korábban visszalépett Hiesz György helyett Gyöngyösön – erősítette meg a Hír TV Peron című műsorában Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője.

A gyöngyösi körzetben Hiesz György polgármester volt a szocialista jelölt a választásra, mivel az MSZP és a DK korábban megállapodott arról, hogy a gyöngyösi körzetben a szocialisták támogatottja indul. Három nappal ezelőtt a városvezető a könnyeivel küszködve jelentette be visszalépését, és közölte azt is, hogy is elhagyja pártják. Azt nem árulta el, miért.

Felmerült Fodor Gábor neve is, ez azonban a helyi szervezeteket igen érzékenyen érintette, a vidéki szocialisták eleve nem rajongtak az ötletért, hogy Fodor Gábor pártjával együttműködjenek. A Liberálisok elnökét szerda délután leszavazta Gyöngyösön a helyi MSZP, a helyszínen Mesterházy Attilát is felkérték, de nem vállalta a jelöltséget.

A jelenlegi szocialista jelöltnek Vona Gáborral és a fideszes Horváth Lászlóval kell majd megmérkőznie.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.