Uniós élelmiszercsomagon csap le a kormánypropaganda

MN

2017. június 14., szerda 09:27, frissítve: szerda 10:07

Maga a szociális ügyekért felelős államtitkár, Czibere Károly adta át az első élelmiszercsomagokat kedden Vásárosnaményban abból a programból, amelyre egymilliárd forintot szánnak: az úgynevezett Rászoruló személyeket támogató operatív programban (RSZTOP) három megyében, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Hajdú-Biharban és Borsod-Abaúj-Zemplénben kapnak havonta élelmiszer-adományt a háromévesnél fiatalabb gyermeket nevelő, hátrányos helyzetű családok.

 
Fotó: Balázs Attila / MTI
 

Az első csomagok átadását természetesen bőven dokumentálta az MTI, a fotókból kiderül például az is, hogy mit tartalmaznak a dobozok. Egyebek mellett bébiételt, csemegekukorica-konzervet, sárgaborsót, étolajat, rizst, lisztet, tarhonyát és tartós tejet láthatunk az egyik képen. Ami ennél sokkal érdekesebb, az maga a kartondoboz: bár a csomagokat az Európai Unió pénzéből fizetik, a dobozokon a kormány plakátjairól – köztük az „Állítsuk meg Brüsszelt!” hirdetésekről – is jól ismert dizájnnal, kék alapon fehér betűkkel az áll:

„Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához.”

A biztonság kedvéért azért egy-egy narancssárga csík is felkerült a kék szín mellé, az Európai Unió ugyanakkor nem szerepel a dobozokon.

 
Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Vásárosnaményban, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat irodájában tartott sajtótájékoztatón 2017. június 13-án
Fotó: Balázs Attila / MTI
 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.