Uniós élelmiszercsomagon csap le a kormánypropaganda

MN

2017. június 14., szerda 09:27, frissítve: szerda 10:07

Maga a szociális ügyekért felelős államtitkár, Czibere Károly adta át az első élelmiszercsomagokat kedden Vásárosnaményban abból a programból, amelyre egymilliárd forintot szánnak: az úgynevezett Rászoruló személyeket támogató operatív programban (RSZTOP) három megyében, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Hajdú-Biharban és Borsod-Abaúj-Zemplénben kapnak havonta élelmiszer-adományt a háromévesnél fiatalabb gyermeket nevelő, hátrányos helyzetű családok.

 
Fotó: Balázs Attila / MTI
 

Az első csomagok átadását természetesen bőven dokumentálta az MTI, a fotókból kiderül például az is, hogy mit tartalmaznak a dobozok. Egyebek mellett bébiételt, csemegekukorica-konzervet, sárgaborsót, étolajat, rizst, lisztet, tarhonyát és tartós tejet láthatunk az egyik képen. Ami ennél sokkal érdekesebb, az maga a kartondoboz: bár a csomagokat az Európai Unió pénzéből fizetik, a dobozokon a kormány plakátjairól – köztük az „Állítsuk meg Brüsszelt!” hirdetésekről – is jól ismert dizájnnal, kék alapon fehér betűkkel az áll:

„Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához.”

A biztonság kedvéért azért egy-egy narancssárga csík is felkerült a kék szín mellé, az Európai Unió ugyanakkor nem szerepel a dobozokon.

 
Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Vásárosnaményban, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat irodájában tartott sajtótájékoztatón 2017. június 13-án
Fotó: Balázs Attila / MTI
 

 

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.