Vacognak a csepeli mentők, nincs fűtés a mentőállomáson

MN

2017. november 14., kedd 13:35, frissítve: kedd 14:49

Másfél hete nincs fűtés a csepeli mentőállomáson, mert elromlott a kazán – írja a 168óra.hu. Sőt, meleg víz sincs, így csak hideg vízben moshatnak kezet a dolgozók, fürdésről szó sem lehet.

A mentőállomás dolgozói olajradiátorokkal próbálják elviselhetőbbé tenni a benti létet, mert hiába jelezték már akkor az Országos Mentőszolgálatnak a problémát, azóta sem történt semmi. Egy helyi vállalkozó felajánlotta a segítségét, de ehhez a vezetőség engedélye kellett volna, amit nem kaptak meg a fázó mentők.

A mentőállomást kedd délelőtt felkereste Borbély Lénárd csepeli polgármester. A kerület vezetője a Facebook-oldalán osztotta meg tapasztalatait, és felajánlotta az önkormányzat segítségét: felszerelik az épületet egy új és megfelelő kapacitású kazánnal.

Megkeresésünkre Irmalos András, a mentőállomás vezetője közölte, hála a nagy médiavisszhangnak, már szerelik is be a kazánt, így már nem kell fagyoskodniuk a 15 fokos hidegben.

A jelenség azonban nem egyedi. Januárban a váci mentőállomáson és az Országos Mentőszolgálat angyalföldi telephelyén is leállt a központi fűtés.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.