Vacognak a csepeli mentők, nincs fűtés a mentőállomáson

MN

2017. november 14., kedd 13:35, frissítve: kedd 14:49

Másfél hete nincs fűtés a csepeli mentőállomáson, mert elromlott a kazán – írja a 168óra.hu. Sőt, meleg víz sincs, így csak hideg vízben moshatnak kezet a dolgozók, fürdésről szó sem lehet.

A mentőállomás dolgozói olajradiátorokkal próbálják elviselhetőbbé tenni a benti létet, mert hiába jelezték már akkor az Országos Mentőszolgálatnak a problémát, azóta sem történt semmi. Egy helyi vállalkozó felajánlotta a segítségét, de ehhez a vezetőség engedélye kellett volna, amit nem kaptak meg a fázó mentők.

A mentőállomást kedd délelőtt felkereste Borbély Lénárd csepeli polgármester. A kerület vezetője a Facebook-oldalán osztotta meg tapasztalatait, és felajánlotta az önkormányzat segítségét: felszerelik az épületet egy új és megfelelő kapacitású kazánnal.

Megkeresésünkre Irmalos András, a mentőállomás vezetője közölte, hála a nagy médiavisszhangnak, már szerelik is be a kazánt, így már nem kell fagyoskodniuk a 15 fokos hidegben.

A jelenség azonban nem egyedi. Januárban a váci mentőállomáson és az Országos Mentőszolgálat angyalföldi telephelyén is leállt a központi fűtés.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.