Vágó Gábor szerint Gyurcsány részegen tárgyalt velük

MN

2018. március 18., vasárnap 21:44, frissítve: hétfő 08:23

Az egyéni választókerületi koordinációról vasárnap tartott ellenzéki tárgyalás után az LMP-s Vágó Gábor a 444-nek nyilatkozva sérelmezte, hogy a DK közepesen száraz pogácsával ugyan megkínálta őket, de a Gyurcsány-féle viszkiből nem adott.

Mint mi is megírtuk, közös asztalhoz ült a Demokratikus Koalíció, az MSZP–Párbeszéd és az LMP, hogy megbeszéljék, lesz-e koordináció a pártok között az egyéni választókörzetekben. Nem lesz.

Amint azt az Azonnali kiszúrta, a 444 élő közvetítése mentette meg az estét az unalomtól: a lenti videót annak 7. percétől érdemes nézni, ahogyan Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóját követően Vágó Gábor belép a DK-s sajtószoba ajtajába, hogy lehívja a sajtót a DK irodájának helyt adó Teréz körúti épület elé.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az LMP kecskeméti jelöltje a 444 riporterének ennek okáról azt mondta, hogy köszönik a meghívást a DK-nak, megsüvegeli a gesztust, és a pogácsa is csak közepesen volt száraz, de még így is hagy némi kívánnivalót maga után a vendéglátó, Gyurcsány Ferenc viselkedése.

 „Ha én, mondjuk, részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom viszkivel.”

A 444 riporterének kérdésére, miszerint hogyan érti Vágó a részegséget Gyurcsány esetében, a politikus azt mondta: azt mind fizikailag, mind a szó átvitt értelmében komolyan kell venni. Szerinte az az alázat, ami az LMP-ben a párt komfortzónájából kilépve megvolt akkor, amikor leült tárgyalni a baloldali pártokkal a koordinációról, Gyurcsánynál csak mérsékelten volt tapasztalható.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.