Vágó Gyurcsány viszkijéről: Az igazságot ki kell mondani

2018. március 19., hétfő 13:46, frissítve: hétfő 17:03

Nem oldotta fel a feszültséget az LMP-s Vágó Gábor, aki vasárnap jelentős botrányt okozott azzal, hogy az MSZP és a DK találkozóján a száraz pogácsákról és a részeg, de viszkijével fukar vendéglátóról beszélt.

A pontosabban meg nem fogalmazott utalás miatt Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba is feljelentést ígért – amire Vágó hétfőn egy kétértelmű Facebook-üzenettel válaszolt.

„Tartozunk az országnak és a választóinknak, hogy józanul és felelősségteljesen az ország jobbítására és együttműködésre törekszünk.”

„Nem elégtétellel kell fenyegetőzni, hanem jövőt mutatni a hazánknak” – írta Vágó, bejegyzését pedig többen is bírálták.

A Magyar Nemzet kérdésére az LMP-s politikus előbb csak Facebook-posztját olvasta fel, arra a kérdésre viszont kitérően válaszolt, hogy tudja-e bizonyítani a vendéglátó részegségéről szóló állítását, mit tesz, ha perre kerülne sor:

„Majd el fog dőlni, most arra kell koncentrálni, hogy a választók világos alternatívát lássanak az Orbán-rendszerrel szemben” – mondta rezignáltan Vágó.

Mikor arról kérdeztük, hogy hajlandó lenne-e bocsánatot kérni megjegyzése miatt, megjegyezte: „Bárkitől bocsánatot kérek, akinek fáj a szíve, és aki ettől boldog lesz, de az igazságot ki kell mondani.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.