Van, ahol új villamos hálózatot kell építeni a vihar miatt

MN

2017. augusztus 13., vasárnap 10:50, frissítve: vasárnap 10:52

Még mindig nem sikerült mindenhol visszaállítani az áramszolgáltatást a csütörtöki vihar után Nyugat-Magyarországon. A munkák nagy részével ma végeznek az E.ON szakemberei, de lesz, ahol ez hétfőre húzódik – közölte a Hír TV.

Varga Ivett, az E.ON Magyarország szóvivője azt mondta, a középfeszültségi hálózat után most már mindenki a kisfeszültségű hálózatot ért károkat hárítja el.

„A legsúlyosabb helyzet az Őrségben van. Bajánsenyén a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette a vihar, itt gyakorlatilag új villamos hálózatot kell építeni. A szomszédos Kercaszomorban ugyanez a helyzet. Még a tegnapi és a mai napon is nagy számban érkeztek újabb bejelentések károkról, ezekkel együtt arra számítunk, hogy a mai napon csak a fennmaradt hibák nagyobb részével végeznek a szakemberek, lehetnek holnapra áthúzódóak” – fűzte hozzá.

Az MTI azt írja, kisfeszültségű hibák miatt több száz nyugat-dunántúli háztartásban nincs áram.

Csütörtök este volt, amikor a régióban 120 ezer fogyasztónál szünetelt az áram. A vezetékekre dőlő fák, leszakadó nagyméretű faágak okoztak jelentős károkat az áramszolgáltatásban, de sok oszlopot, köztük vasszerkezeteket is kidöntött a szél.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.