Vasárnap oszlatnák fel az ORÖ-t

MNO

2016. február 9., kedd 22:20, frissítve: szerda 10:16

Hegedüs István elnök este terjesztené be az önfeloszlatási indítványát – tudta meg a RomNet.

A közgyűlést azért kell összehívnia az elnöknek, mert a Fővárosi Kormányhivatal törvényességi felhívásában foglaltaknak eleget kell tennie, és a törvényi előírások szerint az éves költségvetést is el kell fogadtatna a testületnek. Hegedüs már korábban jelezte, hogy mire készül, mert szerinte a választók kezébe kell visszahelyezni a döntés jogát. Az önfeloszlatás ötletét a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) képviselői már többször felvetették. Egyikük, Dancs Mihály már korábban is hangsúlyozta, hogy ez az egyetlen helyes döntés – ő egyébként tagja volt az ORÖ-n belüli pénzügyi visszaéléseket feltáró bizottságnak is, amelynek nyomán megindultak a nyomozások a Farkas Flórián volt ORÖ-elnök időszakában történt bűncselekménygyanúk miatt.

A RomNet forrásaitól úgy tudja: ha nem sikerül az önfeloszlatás, Hegedüs lemond – ennek nyomán komoly pozícióharc folyik a potenciális új elnökjelöltek személye körül. A portál úgy véli: a képviselők többsége mégsem szavazza meg az önfeloszlatást, „mert akkor elvesztik befolyásukat az esetleges uniós programokban”, és a 250-350 ezer forintos fizetéseiknek is búcsút inthetnek. Ha sikerül elnököt választani, akkor a szabálytalanul végrehajtott pályázati projektek miatt kell visszaadnia a szervezetnek annyi pénzt, hogy az önkormányzat csődöt jelent, és a bíróság oszlatja fel, a prominenseknek pedig magánvagyonukkal is felelniük kell.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.