Vasárnaptól szerdáig 21 emberéletet követelt a fagy

MN

2018. március 1., csütörtök 13:56, frissítve: csütörtök 16:13

Lesújtó adatot közölt a Magyar Szociális Fórum: az elmúlt négy napban, vasárnaptól szerdáig huszonegyen haltak meg az extrém hideg miatt Magyarországon – írja a Hír TV.

A beszámoló szerint többségük fűtetlen lakásokban hűlt ki, vagy kórházba kerülése után halt meg, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. Az áldozatok többsége magára maradt vagy nyomorban élő idős, beteg ember volt, aki nem tudott mivel fűteni. A tél magyarországi áldozatainak száma február végére elérte a száznyolcvanötöt.

A szociális államtitkár délelőtt a Hír TV-nek azt mondta: jól vizsgázott a szociális ellátás. „Úgy gondoljuk, hogy a felkészülés a krízisidőszakra rendben volt, hiszen a megnyitott ezerötszáz többletférőhely elegendőnek viszonyult, mint tavaly januárban. A vörös kód riasztás, úgy tudjuk, eredményes volt, hiszen nemcsak a hajléktalanellátó rendszer, hanem a szociális ellátó rendszer teljes egésze felkészült és befogadta” – nyilatkozta Czibere Károly.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.