Végkielégítések miatti pereket bukott a BKV

WL

2012. június 9., szombat 05:15

Jogi csapdába került a BKV, mert sorra elvesztette a pereket a balliberális városvezetés idején milliárdos összegben kifizetett végkielégítések visszaszerzésére. Elutasították a fővárosi cég százmilliós követelését, pedig milliókat fordítottak a polgári perekre. A közlekedési cég a Hagyó-perben csak a juttatások ügyében kétszázmilliót meghaladó összegre nyújtotta be kártérítési igényét – írja a Magyar Nemzet.

Nem ütköztek jó erkölcsbe, ezért nem követelhetők vissza sem polgári peres eljárásban, sem munkaügyi úton a BKV-nál 2003 és 2009 között kifizetett magas végkielégítések – közölte a Magyar Nemzettel a BKV Zrt. A fővárosi cég megerősítette az Index.hu információját, amely szerint a napokban jogerősen elvesztették azokat a próbapereket, amelyeket az elbukott korábbi, úgynevezett megállapítási pereket követően indítottak 100 millió forintos értékben.

A büntetőügyben vizsgált menedzserszerződéseken kívül kifizetett végkielégítések visszakövetelésére eddig 2,5 millió forintot költött a közlekedési társaság. A 31 ügyben költségtakarékossági okból indított eljárásokat – perjogi kérdésekre hivatkozva – első és másodfokon is elutasították a bíróságok. Az utolsó három, már csak a magas illetékek visszaszerzésére indított perből kettő jogerősen lezárult, a harmadik pedig még folyamatban van. Mindkét próbaperben a bíróság elutasította a keresetünket. Peren kívüli egyezség nem történt – közölték.

A jövő szerdán a Kecskeméti Törvényszéken Hagyó Miklós és 14 társa ellen kezdődő büntetőeljárásban a BKV bejelentette polgári jogi igényét. Ha bűncselekmény megállapítására kerül sor, megtérülhetnek a cégnek okozott károk.

További részleteket a Magyar Nemzet szombati számában olvashat.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.