Vezényszó: már szórják a mindennapos éneklés morzsáit

MN

2017. október 4., szerda 06:42, frissítve: szerda 09:47

Hárommilliárd forintot szán a kormány a magyar iskolák hangszerállományának megújítására – írja szerdai számában a kormányközeli Magyar Idők.

A lap felidézi, hogy a kormányzat támogatásáról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere számolt be a mindennapos éneklésről rendezett szeptemberi konferencián Budapesten. A tárcavezető akkor elmondta, hogy csaknem hatvan új iskolai kórus alakulhat a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázati támogatásával. Az erre a célra 100 millió forintos kerettel kiírt pályázat a meglévő kórusok közül több mint 220-at támogat. A pályázat célja az iskolai énektanulás kultúrájának erősítése.

A lap kiemeli, hogy a kormány döntése értelmében a Kodály-program részeként az idén mind az 59 tankerületi központban egyenként két-két akusztikus pianínót szereznek be összesen 118 millió forint értékben.

A zenei nevelés hozzájárul a személyiség harmonikus fejlődéséhez, az esztétikai-művészeti tudatossághoz, és jobb terhelhetőséget, kitartó munkát eredményez – indokolta a lapnak a tárca a zenei nevelés fontosságát.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.