Visszaélésért jelenthetik fel Németh Szilárdot

MN

2017. szeptember 13., szerda 19:15, frissítve: szerda 19:24

Feljelentést kezdeményez Németh Szilárd ellen Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, amiért Németh a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülése után három ellenzéki aktivistát is név szerint a nemzetre kockázatos tényezőnek nevezett – írja az MTI.

Mint az LMP közleményében emlékeztet, Németh Szilárd sajtótájékoztatóján három olyan civil aktivistát nevezett meg – Gulyás Mártont, Schilling Árpádot és Vágó Gábort –, akiknek a neve zárt ülésen hangzott el.

Így a fideszes képviselő minősített információval élt vissza, ráadásul mindezt a bizottság (és a Fidesz) alelnökeként tette.

Szél Bernadett szerint Németh Szilárd ezzel kimerítette a büntető törvénykönyv 265. §-ának tényállását, miszerint aki minősített adatot jogosulatlan személy részére hozzáférhetővé tesz, büntetőjogi visszaélést követ el. Ezért a testület tagjaként feljelentést kezdeményezett Németh Szilárd ellen.

A Fidesz rémképgyártása odáig fajult, hogy a legsötétebb pártállami időket idézve stigmatizál civileket – írja az LMP. Az is hangsúlyozza, hogy ha bármilyen fizikai erőszak történik, az kizárólag a Fidesz felelőssége lesz.

A párt szerint Németh Szilárd a visszaélésen túl megsértette az említettek becsületét és jó hírnevét is, így felajánlják jogi segítségüket az esetleges válaszlépésekhez is. 

Németh megjegyzésére később mindhárom megnevezett aktivista válaszolt: Gulyás Márton ironikusan azt mondta, hogy még soha nem tüntette ki ennyire az állam, Schilling Árpád pedig arról beszélt, hogy egyszerre komikus és dühítő, ami velük történik. „Itt látjuk, hogy kilóra eladják az országot az oroszoknak, és én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat?” –kérdezte a Krétakör Színház vezetője.

Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselő blogján arról írt, „a fideszes paranoia azt jelenti, hogy félnek. Hogy nem érzik a hatalmukat biztonságban”. 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.